Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výrobca sieťových zariadení Mercusys uvádza na trh AX3000 bezdrôtový gigabitový router Mercusys MR80X, vďaka ktorému môžete vo svojej domácnosti či kancelárii vytvoriť stabilnú bezdrôtovú Wi-Fi sieť, a vychutnať si tak domácu zábavu bez akýchkoľvek oneskorení, s rýchlosťou až 3 Gbit/s a v elegantnom futuristickom dizajne.

Vyššia kapacita vďaka technológiám

Rýchlosť 3 Gbit/s je rozdelená do dvoch frekvenčných pásiem, pričom obe prirodzene môžu fungovať súbežne. Pre pásmo 2,4 GHz, ktoré je určené pre menej náročné on-line aktivity typu bežného surfovania na webe, je z tejto rýchlosti vyhradené 574 Mbit/s, pre 5GHz pásmo, určené na streamovanie videa alebo hranie on-line hier, potom zvyšných 2 402 Mbit/s.

Vďaka štyrom externým anténam s vysokým ziskom a technológiou Beamforming (modelovanie lúča) je posilnená stabilita pripojenia v celej domácnosti. Silný bezdrôtový signál Wi-Fi tak vďaka tomu nájdete v každom kúte, aj tam, kde ste mali s pripojením doteraz problémy. Vyššiu efektivitu pripojenia si potom berú na starosti technológie MU-MIMO a OFDMA, ktoré routeru MR80X umožňujú komunikovať s väčším množstvom koncových zariadení naraz bez kompromisov v rýchlosti a stabilite. Znamená to teda vyššiu priepustnosť Wi-Fi siete pre jednotlivé zariadenia. Uvádzaná je tu dokonca štyrikrát vyššia kapacita ako u starších technológií, na ktorých najskôr doteraz stojí vaša domáca Wi-Fi sieť.

Využite aj pripojenie cez kábel

Router Mercusys MR80X navyše ponúka aj káblové pripojenie v gigabitových rýchlostiach vďaka plne gigabitovým portom pre koncové zariadenia, ktoré nechcete alebo nemôžete pripájať bezdrôtovo (jedná sa o 1 gigabitový WAN port a 3 gigabitové LAN porty). Gigabitové porty môžete využiť napríklad na pripojenie stolných počítačov, IPTV, externých úložísk alebo herných konzol. K dispozícii je aj režim prístupového bodu (AP), vďaka ktorému môžete rozšíriť káblovú sieť pomocou bezdrôtovej siete.

Jednoduché nastavenie aj správa domácej siete

Všetky nastavenia prebiehajú cez intuitívne webové rozhranie, ktoré umožňuje napríklad komplexnú konfiguráciu domácej bezdrôtovej siete v priebehu niekoľkých minút. Žiadna zložitá konfigurácia nie je potrebná. Čo sa týka správy siete, je samozrejme k dispozícii komplexná rodičovská kontrola, ale aj možnosť vytvorenia samostatnej siete pre hostí alebo technológie riadenia sieťovej prevádzky QoS (Quality of Service). Tá dokáže uprednostniť zvolené zariadenia, a zvýšiť tak rýchlosť ich pripojenia.

Kvalitné šifrovanie pre ešte vyššiu bezpečnosť

Router Mercusys MR80X podporuje najnovší šifrovací štandard WPA3, ktorý poskytuje vylepšenú ochranu celej Wi-Fi siete a dokáže koncové zariadenia a súkromné ​​dáta efektívnejšie chrániť pred odpočúvaním a tzv. brute-force útokmi (útoky hrubou silou). 128-bitové šifrovanie je považované za logicky neprelomiteľné a vytvára efektívnu ochranu proti bezpečnostným hrozbám a potenciálnym narušiteľom.

Inteligentná voľba pásma aj ekologické riešenie

K ďalším funkciám routera Mercusys MR80X sa radí aj technológia Smart Connect, ktorá spája obe frekvenčné pásma, teda pásmo 2,4 GHz aj 5 GHz, do jedinej siete Wi-Fi s jediným SSID identifikátorom (názvom siete). Vaše koncové zariadenia si tak môžu sami inteligentne zvoliť aktuálne najlepšie dostupné pásmo so silnejším signálom, ktoré v danom okamihu ponúka vyššiu rýchlosť. Vaše koncové zariadenia budú fungovať optimálne aj vo chvíli, keď sa s nimi práve budete pohybovať po domácnosti.

Vďaka funkcii Target Wake Time je zase znížená spotreba energie u mobilných a IoT zariadení v priebehu dátových prenosov. Vďaka tomu dochádza k predĺženiu výdrže ich batérie a menej častému nabíjaniu. Ďalšie funkcie BSS Color zase minimalizuje narušovanie signálu susednými sieťami, čím rastie efektivita dátových prenosov.

Kľúčové vlastnosti MR80X:

  • Optimálne rýchlosti Wi-Fi 6 – Optimálne rýchlosti Wi-Fi 6 dosahujú až 3 Gb/s pre rýchlejšie surfovanie, streamovanie a sťahovanie, to všetko súbežne.
  • Viacero zariadení, väčšia zábava – Podporuje technológie MU-MIMO a OFDMA pre minimalizáciu zahltenia a zoštvornásobenie priemernej kapacity.
  • Wi-Fi sieť, ktorá ide ďalej – 4 všesmerové antény s vysokým ziskom a technológiou Beamforming posilňujú stabilitu pripojenia po celej domácnosti a zaisťujú silný Wi-Fi signál v každom rohu.
  • Celkové zabezpečenie siete – najnovší štandard WPA3 zaisťuje vyššiu bezpečnosť Wi-Fi siete.
  • Gigabitové káblové pripojenia – využite plnú rýchlosť svojho internetového pripojenia a prenášajte dáta závratnou rýchlosťou pre maximálny výkon siete.
  • Ekologicky úsporná spotreba energie – funkcia Target Wake Time (TWT) znižuje spotrebu energie vašich mobilných a IoT zariadení počas dátových prenosov.
  • Znížené rušenie Wi Fi – minimalizujte rušenie spôsobené signálom susedných sietí a zlepšujte efektivitu dátových prenosov s technológiou BSS Color.
  • Smart Connect – sieť inteligentne prepína na najlepšie dostupné pásmo pre každé zariadenie.

Viac informácií o produkte nájdete tu:

https://www.mercusys.com/cz/product/details/mr80x

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.