Dočasné obmedzenia spôsobili nariadenia Európskej únie.

Facebook obmedzil niektoré četovacie funkcie vo svojich aplikáciách Messenger a Instagram. Správa s touto informáciou sa zobrazuje európskym používateľom priamo v spomenutých aplikáciách. Dôvodom pre obmedzenia sú nové pravidlá pre četovacie služby v Európe.

Facebook v rámci krátkeho upozornenia, ktoré zobrazuje vo svojich aplikáciách, nedefinuje, ktoré funkcie sú obmedzené. Portál The Verge si však na stránkach sociálnej siete všimol bližšie detaily. Vďaka tomu vieme, že sociálna sieť v Európe vypla ankety v četoch, nálepky na Instagrame a personalizované správy v Messengeri.

Medzi ďalšie obmedzenia môže patriť nemožnosť posielať niektoré typy súborov cez Messenger, chýbajúce prezývky a absencia zdieľania niektorých efektov pre rozšírenú realitu v rámci súkromných správ na Instagrame. Nové pravidlá pre četovacie služby vychádzajú zo smernice 2002/58/EC z 12. júla 2002, ktorá sa týka spracovávania osobných údajov a ochrany súkromia v sektore elektronických komunikácií.

Facebook obmedzil funkcie iba dočasne, podľa vyjadrenia pre The Verge väčšinu z nich opätovne sprístupní čoskoro.

Facebook v Európe obmedzil niektoré četovacie funkcie

Facebook v Európe obmedzil niektoré četovacie funkcie. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Facebook pre Android a iOS: Tmavý režim prišiel na Slovensko (DOPLNENÉ)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit