To však nie je všetko.

Chatovacie aplikácie sa predbiehajú v pridávaní nových funkcií, pričom je potrebné uznať, že pridanie niektorých z nich Messengeru trvá príliš dlho. Keďže používatelia majú na výber z viacerých komunikačných platforiem, tak malé nedostatky Messengeru dokážeme odpustiť. Meta v najnovšej správe informuje, že do Messengeru pridáva možnosť posielať HD fotografie – fotografie vo vysokom rozlíšení, ktorá je známa z aplikácie WhatsApp, ktorú taktiež vlastní Meta. Princíp fungovania je pritom identický, ako v prípade WhatsAppu

Prepínač umožňujúci odosielať HD fotografie sa bude zobrazovať v pravom hornom rohu galérie. O dostupnosti funkcie budú zreteľne informovať písmená „HD“, ktoré sa už pomerne dlho nachádzajú aj v aplikácii WhatsApp. Používatelia aplikácie Messenger sa však môžu tešiť aj na nové zdieľané albumy. Po ich vytvorení ich budete môcť zdieľať s priateľmi a rodinou, a pridávať do nich fotografie a videá. 

Messenger aktualizácia konečne umožní posielať HD súboryZdroj: Meta
Messenger aktualizácia konečne umožní posielať HD súbory

Na vytvorenie takéhoto zdieľaného albumu je potrebné v skupinovom chate vybrať požadované fotografie a následne klepnúť na možnosť Vytvoriť album (alebo dlho stlačte fotografiu v chate a klepnite na Vytvoriť album). Ak však budete chcieť pridať ďalšie fotografie a videá do existujúceho albumu, tak postačí klepnúť na Pridať do albumu. Pre lepšiu orientáciu bude možné jednotlivé albumy aj premenovať.

Messenger aktualizácia konečne umožní posielať HD súboryZdroj: Meta
Messenger umožní vytvárať zdieľané albumy

Pokiaľ však budete Zdieľané albumy využívať, tak majte na pamäti, že každý člen v skupinovom chate môže zobraziť, pridať, odstrániť a stiahnuť všetky obrázky a videá z tohto albumu. Funkcia bude podľa slov spoločnosti Meta spustená v najbližších týždňoch. Praktickou novinkou, ktorá ušetrí čas správcom skupín, bude aj možnosť pridávať členov pomocou QR kódu. 

Messenger aktualizácia konečne umožní posielať HD súboryZdroj: Meta
Messenger umožní pridávať členov pomocou QR kódu

V minulosti bol jedným z najväčších nedostatkom chatovacích aplikácií limit veľkosti súborov. Messenger sa však prispôsobuje potrebám modernej doby, a zvyšuje limit veľkosti súborov až do veľkosti 100 MB. V praxi to znamená, že pravdepodobne už nenarazíte na limity aplikácie, keď budete potrebovať odoslať aj väčšie súbory, vrátane Wordu, PDF, Excelu a ZIP.

Messenger aktualizácia konečne umožní posielať HD súboryZdroj: Meta
Messenger umožní zdieľať až 100 MB súbory

Zdroj: Meta

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.