Táto funkcia sa môže v niektorých situáciách zísť.

Messenger, WhatsApp, Signal aj Viber sú obľúbené komunikačné aplikácie, ktorých primárnou funkciou je umožniť vám komunikovať s ostatnými ľuďmi. Všetky tieto aplikácie (a možno aj pár ďalších) však ponúkajú jednu špecifickú funkciu, ktorá sa vám môže v niektorých situáciách zísť – môžete posielať správy sami sebe.

Prečo by ste to robili? Dôvodom môže byť napríklad to, že si potrebujete poznačiť dôležitú informáciu alebo odkaz na webovú stránku, ktorú si chcete otvoriť neskôr na počítači alebo na inom zariadení.

Je pravda, že Android aj iOS ponúkajú množstvo špecializovaných poznámkových blokov, ktoré sú na takýto účel v niektorých situáciách vhodnejšie a takisto umožňujú synchronizovať vaše poznámky naprieč rôznymi zariadeniami. Ich výhodou je, že si môžete značiť rozsiahlejšie poznámky a organizovať ich.

Takéto aplikácie však nepoužívajú všetci používatelia smartfónov, nehovoriac o tom, že odoslanie správy samému sebe cez komunikačnú aplikáciu, ktorú používate výrazne častejšie ako poznámkový blok, môže byť rýchlejší a pohodlnejší spôsob, ako si poznačiť informáciu, ku ktorej sa dá následne dostať aj z iného zariadenia.

Ako poslať správu cez Messenger, WhatsApp, Signal a Viber sebe samému

V prípade aplikácií Messenger, WhatsApp a Signal je vytvorenie konverzácie so sebou samým veľmi jednoduché. Ťuknite na ikonu pre vytvorenie nového četu v pravom hornom rohu a v zozname kontaktov nájdite seba.

V prípade aplikácie Viber choďte na obrazovku Viac (tlačidlo v pravom spodnom rohu) a ťuknite na položku Moje poznámky. Táto funkcia by mala byť automaticky aktivovaná, keď si vytvoríte účet v aplikácii Viber, avšak pokiaľ by ste tento čet odstránili, cez obrazovku Viac sa k nemu môžete kedykoľvek vrátiť.

Messenger, WhatsApp, Signal: Poslanie správy samému sebeZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Messenger, WhatsApp, Signal: Poslanie správy samému sebe

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit