Ide tak o ďalšiu optimalizáciu služieb.

Facebook (Meta) v apríli 2017 oficiálne sprístupnil populárnu komunikačnú aplikáciu Messenger Lite aj slovenským používateľom. Pokiaľ aj vy túto aplikáciu používate, tak viete, že ide o odľahčenú verziu klasického Messengera. Medzi hlavné výhody Lite verzie patrí rýchlosť, jednoduchosť, nižšie požiadavky na procesor a tiež fakt, že zaberala menej pamäte, ako hlavná verzia služby. Používatelia sa však museli pripraviť aj na niektoré obmedzenia, čo väčšine z nich vôbec neprekážalo, a považovali to skôr za výhodu, keďže Lite verzia nepodporovala všetky multimediálne funkcie.

Dôležitým míľnikom bol rok 2020, kedy aplikácia Messenger Lite bola odstránená z obchodu App Store, čím sa stala nedostupnou pre používateľov systému iOS. Spoločnosť Meta teraz v tomto trende pokračuje aj pri systéme Android, o čom informuje portál PhoneArena. Zdroj dodáva, že aplikácia už nie je dostupná v Obchode Play na stiahnutie pre nových používateľov. 

Pokiaľ však patríte medzi pravidelných používateľov aplikácie Messenger Lite, tak ste sa už pravdepodobne stretli s oznámením, že aplikácia zaniká a po 18. septembri nebude k dispozícii. Dôležité je však vedieť, že história chatu sa nestratí, pretože zostane prístupná v rámci hlavnej aplikácie Messenger.

Keďže Meta sa teraz rozhodla túto odľahčenú aplikáciu zrušiť a zamerať sa výlučne na jej plnú verziu, tak toto rozhodnutie môže sklamať mnohých verných používateľov. Pripomeňme si, že v septembri nebude zrušený iba Messenger Lite, ale hlavná aplikácia Messenger prestane podporovať odosielanie SMS, o čom sme informovali v tomto článku.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.