Stane sa tak v septembri.

Určite ste si počas aktivácie, alebo pri prihlasovaní sa do aplikácie Facebook Messenger všimli, že už dlhšie umožňuje v systéme Android odosielanie a prijímanie SMS správ. Je však veľmi pravdepodobné, že aj vy paríte k veľkej skupine používateľov, ktorí túto možnosť nikdy nevyužili. Však prečo by ste to aj robili?

Facebook podporu SMS správ v aplikácii Messenger zaviedol už v roku 2016, pričom už o pár dní táto možnosť zanikne. Facebook o tom informoval na stránke podpory. Presný dátum je stanovený na 28. septembra. Po tomto dátume v aplikácii Messenger už žiadnu SMS správu neprijímete a ani neodošlete.

Aj preto Facebook používateľom systému Android odporúča, aby si zmenili svoju predvolenú aplikáciu na posielanie správ na aplikáciu Správy Google (stiahnete z odkazu nižšie), alebo na predvolenú aplikáciu výrobcu smartfónu. Kvôli funkcionalite skôr odporúčame siahnuť po aplikácii spoločnosti Google.

Aj v prípade, že namiesto aplikácie Messenger začnete používať novú aplikáciu pre SMS správy, tak tie budete môcť stále odosielať a prijímať prostredníctvom mobilnej siete a pristupovať k ich histórii prostredníctvom novej predvolenej mobilnej aplikácie na odosielanie správ.

Ak si však predvolenú aplikáciu nevyberiete, tak vaše SMS správy budú automaticky smerovať do predvolenej aplikácie na zasielanie správ v telefóne, ktorá je predvolená od aktivácie smartfónu – napríklad do aplikácie Správy Google. 

Zdroj: CentrumPomociFacebook

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.