Čínska spoločnosť oficiálne uviedla nový model legendárnej série Mi Mix.

Nový zástupca zostáva verný hlavnej myšlienke radu a prináša opäť niečo nové. Ide pritom o prvý skladateľný smartfón spoločnosti. Model Mi Mix Fold je nabitý inovatívnymi funkciami až do takej miery, že flexibilný displej nemusí byť ani najzaujímavejšou súčasťou tohto telefónu. Xiaomi Mi Mix Fold má 8-palcový vnútorný OLED displej s pomerom strán 4:3 (1440p+) a 6,52-palcový externý Amoled displej s rozlíšením 840 × 2 520 pixelov a pomerom strán 27: 9.

Rozmery hlavného panela umožnia využívať režim pracovnej plochy s viacerými oknami. Ďalej podporuje HDR10+ a Dolby Vision a ponúka farebný priestor DCI-P3. Má jas 600 nitov s maximom 900 nitov. Počas testovania spoľahlivosti telefón prekonal bez problémov viac ako 200 000 ohybov, pričom jeho testovanie pokračovalo až k hranici 1 milión ohybov. 

Xiaomi Mi Mix Fold

Zdroj: Xiaomi

Revolučný fotoaparát

Z hľadiska inovácií pravdepodobne práve fotoaparát upútal najväčšiu pozornosť. Čip na spracovanie obrazu Surge C1 vyvinula spoločnosť Xiaomi. Spúšťa algoritmy 3A – Automatické zaostrovanie, Automatická expozícia a Automatické vyváženie bielej – veľmi účinným spôsobom.

Ešte pôsobivejšia je technológia Liquid Lens v teleobjektíve (prvá na svete). Teleobjektív je vyrobený z pružného filmu naplneného priehľadnou tekutinou. Vďaka precíznemu vyhotoveniu môže meniť svoj tvar, rovnako ako šošovka v ľudskom oku. 

Objektív ponúka 3× optické zväčšenie (ekvivalentná ohnisková vzdialenosť 80 mm) a skrýva 8 Mpx senzor. Hlavný fotoaparát má 108 Mpx senzor. Podporuje binning 9-in-1. Ultraširokouhlý fotoaparát má záber 123° a rozlíšenie 13 Mpx.

Vysoký výkon a kvalitný zvuk

Telefón je vybavený 5 020 mAh batériou, ktorá je rozdelená na dva články. Podporuje rýchle káblové nabíjanie s výkonom 67 W. Xiaomi Mi Mix Fold je poháňaný čipsetom Snapdragon 888. Nechýba RAM LPDDR5 a úložisko UFS 3.1. Základná konfigurácia je 12/256 GB, druhá v poradí je verzia s 12/512 GB. Top model má vo výbave 16 GB RAM a 512 GB úložného priestoru.

O kvalitný zvuk štyroch reproduktorov sa postarala spoločnosť Harman Kardon. Reproduktory sú o 40% hlasnejšie ako reproduktory Mi 10 Pro. 

Štandardná verzia telefónu má zadnú časť chránenú sklom Gorilla Glass s keramickou textúrou. K dispozícii je tiež špeciálna edícia Ceramic, ktorá má čiernu keramickú zadnú časť (s laserovým gravírovaním) a zlaté tlačidlá.

Cena a dostupnosť

Obe verzie Xiaomi Mi Mix Fold budú v Číne čoskoro dostupné na predobjednávky. Prvé zariadenia budú k dispozícii od 16. apríla. Model v konfigurácii 12/256 GB bude začínať na cene v prepočte 1299 eur, ďalší model 12/512 GB sa bude v prepočte predávať za 1429 eur a nakoniec TOP model v konfigurácii 16/512 GB bude stáť v prepočte 1689 eur.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Smart Band 6 oficiálne: Veľký displej a monitorovanie hladiny kyslíka v krvi SpO2

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.