Reakcia Xiaomi na MacBook Pro.

Xiaomi minulý rok v lete predstavilo svoj prvý notebook Mi Notebook Air, ktorý bol navrhnutý ako konkurencia pre MacBook Air. Výrobca dnes oznámil ďalší notebook a už podľa názvu je zrejmé, komu chce konkurovať tentokrát.

Mi Notebook Pro spadá do segmentu väčších notebookov, ktoré prinášajú lepšiu výbavu a vyšší výkon na úkor čo najlepšej mobility – práve ňou chcel zaujať Mi Notebook Air. Mi Notebook Pro má hmotnosť 1,95 kg a hrúbku 15,9 mm. Ponúka 15,6-palcový displej s tenkými rámikmi z troch strán, najnovší procesor Intel Core i7 8. generácie, až 16 GB RAM a až 1 TB SSD úložisko. Vo výbave nájdete aj diskrétnu grafickú kartu NVIDIA GeForce MX150 a nechýba ani čítačka odtlačkov prstov.

Novinka od Xiaomi chce svojim výkonom a spracovaním konkurovať MacBookom Pro. Dotykový panel nad klávesnicou síce neponúka, avšak Xiaomi sa v porovnaní s notebookom od Applu chváli najmä bohatou výbavou portov. Nechýba čítačka kariet 3 v 1, dvojica USB-C portov, dva štandardné USB 3.0 porty a HDMI výstup. Samozrejme, hlavným rozdielom medzi oboma zariadeniami je operačný systém, nakoľko Xiaomi Mi Notebook Pro využíva Windows 10.

Notebook sa dostane do predaja v Číne s cenovkou necelých 1000 eur. Dostupnosť mimo čínskeho trhu nebola oznámená a hoci sa u nás už oficiálne predávajú niektoré Xiaomi smartfóny, s oficiálnou distribúciou Mi Notebooku Pro zatiaľ nepočítame.

Prečítajte si aj:

VIDEO: Mi Notebook Air je prvý notebook od Xiaomi. Stojí 680 eur, lacnejší model o 200 eur menej (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit