Po kúpe notebooku (asi tak 5 rokov dozadu) som bol po každom zapnutí sklamaný z jednej „veci“ – kvality zvuku.

Notebook sa chváli zvukom ladeným od Dynaudio, ale aj po naladení cez aplikáciu zvuku niečo chýbalo. A ako to býva po nákupe drahého zariadenia zrazu už neostáva moc peňazí na nákup príslušenstva a tak som začal hľadať. Po niekoľko dňovom výskume som narazil na štýlové „repráčky“ od Logitechu. Konkrétne model Z120. Cena bola nejakých 15 eur, nesľubovali zázraky, ale podľa hodnotení neboli na tom vôbec zle a dal som im šancu.

Reproduktory sú veľmi kompaktné. Rozmerovo: 110 mm na výšku 90 mm na šírku a 88 mm na výšku. Vzhľadovo sa nemajú za čo hanbiť. Matná biela asi nikdy nevyjde z módy a k tomu lesklé a matné čierne a strieborné doplnky to proste ide k sebe. Oba reproduktory sú káblom neoddeliteľne prepojené jeden na druhý. Káble sú pomerne krátke ale na pripojenie k PC alebo notebooku to stačí. Napájané sú cez USB kábel a je to aj jediná možnosť ako ich napájať.

Samozrejme hocijaká nabíjačka z mobilu tiež postačí ak by ste si ich chceli niekam zobrať. Na pripojenie zvuku je tu klasická 3,5 mm koncovka.  Výborne je zvládnutý manažment káblov a tie sa jednoducho dajú namotať na zadnú stranu oboch plastových „debničiek“. Na pravom reproduktore je koliesko ovládania hlasitosti a zelená ledka, ktorá informuje o stave zapnutia a vypnutia. Všetko funguje tak, ako má. Kolieskom hlasitosti sa aj zapínajú a vypínajú.

Ako pred niekoľkými rokmi, tak ani teraz od repro sústavy za niekoľko eur nečakám veľa, ale vždy ma poteší ako hrajú. Najlepšie výsledky sú keď sedím pred nimi. Nie je to zostava na ozvučenie veľkej miestnosti (RMS je 1,2 W), ale hrajú pomerne hlasno a hlavne čisto.

Basy sú prítomné, s dialógmi nie je problém a hudba je tiež veľmi počúvateľná. Nečakajte však zvuk drahých zostáv. Čo ma každý deň teší, že aj po tých rokoch stále zdobia môj stôl a spoľahlivo slúžia. Teší ma aj, že sú stále v predaji za takmer nezmenenú cenu. Viete ich kúpiť cez rôznych predajcov. Stačí pozrieť web a ak hľadáte lacnú voľbu s dobrým zvukom, tak Vám odporúčam Logitech Z120.

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.