Google konečne plnohodnotne využije potenciál externého úložiska.

MicroSD karty boli často považované za jednu z výhod operačného systému Android. Používatelia získali jednoduchý spôsob, ako si rozšíriť využiteľné úložisko. Problém bol ten, že Google často menil svoju politiku a najmä vo verzii KitKat a Lollipop obmedzil možnosti pamäťových kariet. Na externé úložisko ste si mohli uložiť iba niektoré aplikácie.

Situácia by sa mala zmeniť v systéme Android M. Google predstavil technológiu s názvom Adoptable Storage Device. Tá dokáže „premeniť“ microSD kartu na úložisko, ktoré sa bude tváriť ako interné. To by malo znamenať, že si na externú kartu prenesiete akúkoľvek aplikáciu a dáta. Na druhej strane, danú microSD kartu nebudete môcť použiť v inom zariadení, pretože bude kvôli zabezpečeniu šifrovaná.

Vzhľadom k aktuálnej cene microSD kariet toto obmedzenie nepovažujeme za veľké negatívum. Ak bude technológia fungovať, ako ju Google momentálne prezentuje, určite ju s radosťou využijeme.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit