O podpore klávesníc a myší Microsoft informoval už pred pár rokmi. Vyzerá to tak, že čakanie na podporu je na konci.

Softvérový gigant začal spolupracovať so spoločnosťou Razer, aby priniesol do hier pre Xbox farebnú podporu Chroma RGB lightning. Tá prinesie pre hráčov dynamické farebné podsvietenie klávesnice, ktoré sa mení na základe obsahu hry.

Podľa portálu The Verge je spolupráca medzi spoločnosťami Razer a Microsoft skutočná, o čom svedčí aj informovanie vývojárov hier, aby mohli pri svojich ďalších tituloch zareagovať na podporu efektového podsvietenia Chroma.

Microsoft a Razer predstavili svoje plány už začiatkom roka na Xfeste. Razer poskytne vývojárom hier svoje rozhranie API, aby dokázali využiť potenciál tohto osvetlenia pre klávesnice. Pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, tak majitelia konzoly Xbox One budú môcť túto funkciu začať využívať už tento rok.

Je pravdepodobné, že veľa hráčov privíta podporu pre klávesnicu a myš ako významné rozšírenie možností ovládania. Určite sa nájdu aj takí, ktorým tento spôsob nebude vyhovovať z rôznych dôvodov.

Microsoft pripravuje podporu pre rôzne USB myši, vrátane tých bezdrôtových. Bluetooth ovládače ako aj vlastné ovládače myší nebudú na začiatku podporované. Spoločnosť Microsoft pracuje aj na novom API pre hry, ktoré umožní vývojárom odhaliť a zablokovať neoficiálne príslušenstvo pre Xbox.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Virtuálna realita a Xbox One? Microsoft tento nápad aktuálne opúšťa

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.