Aplikáciu pre fotografie v operačnom systéme Windows 11 prepracovala spoločnosť Microsoft len vlani, ale už opäť testuje novú verziu s mierne inovovaným vzhľadom a pár vylepšeniami.

Zrejme najočividnejšou zmenou je nové zobrazenie galérie s trochu iným spôsobom prehliadania fotografií. Dave Grochocki, hlavný produktový manažér Microsoftu pre aplikácie Windows Inbox v článku na stránke blogs.windows.com v tejto súvislosti uvádza, že cieľom inovovaného zobrazovanie je zjednodušiť prehliadanie a správu fotografií. Vynovená aplikácia má tiež obsahovať vylepšenie funkcie Spomienky.

Nevýhodou novej aplikácie je, že sa už nebude dať používať editor videí z jej predchodkyne. Na strih aplikácií preto Grochocki odporúča apku Clipchamp, ktorá sa stala súčasťou ekosystému Windows vlani po jej akvizícii zo strany softvérového giganta.

Pre používateľov, ktorí sú zvyknutí na pôvodnú aplikáciu, vrátane editora videí, umožňuje americká spoločnosť jej stiahnutie zo svojho obchodu Microsoft Store. Dá sa tam nájsť pod názvom Microsoft Photos Legacy, resp. po slovensky jednoducho Fotografie Microsoft.

Vynovená aplikácia je k dispozícii pre používateľov v rámci programu Windows Insiders od stredy 21 septembra 2022. Ako dodal vedúci divízie zariadení a Windows Panos Panay, všeobecne sprístupnená by mala byť 12. októbra. Presne na ten istý deň Microsoft ohlásil aj prezentačnú akciu, kde plánuje predstaviť nejaké nové zariadenia.

Zdroj: blogs.windows.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.