Jeden zo spôsobov, ako si autentifikovať svoje prihlásenie zmizne.

Konkrétne z produktovej série hodiniek Apple Watch, ktoré zostanú bez tejto aplikácie. Používatelia budú musieť nájsť iný spôsob. Portál Neowin informoval o tomto kroku zo strany Microsoftu. Na watchOS si budú musieť používatelia nájsť inú aplikáciu, ak chcú náhradu. Ako náhrada však dosť dobre poslúži aj konkurenčná aplikácia Google Authenticator.

Microsoft tvrdí, že stiahnutie z operačného systému pre hodinky je kvôli problémov s kompatibilitou a bezpečnostnými funkciami tohto systému. Od januára budúceho roku si teda túto aplikáciu nenainštalujete. Nebude sa dať používať ani tým z vás, ktorí už aplikáciu máte. Nastane jej úplné zastavenie prevádzky.

To je rozdiel oproti iným aplikáciám, ktoré môžete mať aj dlhšie, ak ich už máte nainštalované, no po resete smartfónu alebo hodiniek ich už zariadení znova nedostanete. Toto bol aj prípad klávesnice Microsoft SwiftKey, ktorú Apple nakoniec znova vrátil do svojho aplikačného obchodu.

Výrobca aplikácie ale zároveň hovorí, že tento krok neovplyvní ostatné platformy, ako napríklad Android, iOS alebo obchod pre prehliadače s jadrom Chromium.

Zdroj: Neowin

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.