Klávesnica, ktorá sa z obchodu stratila sa bude dať znova používať.

Magazín The Verge priniesol informáciu z Twitteru, ktorá oslavuje návrat Microsoft SwiftKey do aplikačného obchodu App Store. Je to pomerne nečakaná informácia po tom, čo v októbri prestala byť v obchode dostupná. Kto ju v zariadeniach má, stále sa dá používať, avšak nebude ďalej aktualizovaná. Takto zneli pôvodné správy.

K situácii sa pre spomínaný portál vyjadrila Caitlin Roulstonová z Microsoftu, ktorá informovala, že na základe spätnej väzby a od zákazníkov klávesnicu SwiftKey iOS vrátili do applovského obchodu. Verzia klávesnice však nie je najnovšia a v tomto smere je ťahúňom hlavne Android. Práve na túto platformu sa chcela firma sústrediť najviac. V obchode sa totiž nachádza klávesnica s verziou z 11. 8. 2022.

Vyzerá to skôr, ako by ju Microsoft narýchlo vrátil do obchodu a jej vývoj reálne zastavil. Nie je teda príliš veľa dôvodov, aby mal k dispozícii novšiu verziu.

Vishnu Nath, ktorý má v Microsofte na starosti OneNote veľa neprezradil, iba odkázal fanúšikov, aby SwiftKey na iOS sledovali aj naďalej. Technický riaditeľ pre mapy a miestne služby v Microsofte hovorí o tom, že budú „výrazne investovať do klávesnice“. Trochu to pripomína miestami nekonzistentné správanie firmy aj pri vývoji Windows. Najprv funkcie odstránia, potom ich s veľkou pompéznosťou vrátia naspäť.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.