V našom prípade sa táto skutočnosť nepotvrdila.

Podľa servera The Verge sa objavilo násilné pretláčanie používania prehliadača Edge. Konkrétne v spojení s aplikáciou Pošta v Microsoft Windows 10. Hovorí o tom, že pri kliknutí na link sa otvorí prehliadač Edge. To aj napriek tomu, že máte v systéme nastavený prehliadač Chrome alebo Firefox ako predvolený. A deje sa to len v spojení s touto univerzálnou aplikáciou pre Windows.

Je to podobná situácia ako v minulosti, kedy Cortana vytrvalo preferovala vyhľadávač Bing. Otázkou je, či je táto možnosť závislá na verzii aplikácii Pošta alebo na konkrétnej zostave Windows. V tomto prípade je tu previazanosť a funkcia môže byť závislá na špecifických verziách oboch spolupracujúcich súčastí.

My sme si všimli, že v minulosti ste nemali šancu zmeniť v nastaveniach prehliadač Edge za iný. Iba v jednom prípade, museli ste ísť medzi krokom cez Internet Explorer. Aj vtedy vás síce Windows presviedčal, že by ste predsa len mali skúsiť Edge. Zmena sa ale podarila. V prípade, že ste chceli predvolený prehliadač Firefox a nezmenili ste Edge najprv na IE, nepodarilo sa vám zmenu v nastaveniach uložiť. Toto je už opravené. Teraz môžete meniť prehliadač presne tak, ako by to malo fungovať, teda na priamo.

Dajte nám vedieť, či ste sa s týmto problémom stretli na vašom Windows 10 alebo aplikácii Pošta.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Prehliadač Microsoft Edge porazil Firefox a Chrome

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.