Edge valcuje Chrome a Firefox v rýchlosti aj výdrži.

Nie je tajomstvom, že Microsoft Edge je nadmieru vydarený prehliadač. Mnohí ho napriek tomu stále nepoužívame. Sme totiž zvyknutí na browsery, ktoré nám dajú väčšiu slobodu v inštalácii doplnkov.

Tých je pre Edge takmer ako šafranu. Microsoft promuje svoj prehliadač v dvoch hlavných oblastiach. Prvá je rýchlosť a k tomu si pripravil aj nasledujúcu reklamu. V nej hovorí, že je o 48% rýchlejší ako Chrome a zablokuje o 18% podozrivých webov viac ako prehliadač od Googlu.

Ďalší test sa týkal energetickej náročnosti. Vykonával ho na konvertibilnom tablete Surface Book a porovnal naraz prehliadače Edge, Firefox a Chrome počas streamovania videa. Všetko zachytila kamera a Edge vydržal prehrávať video 16:08:53 hod. Notebook s Firefoxom prehrával streamované video 9:52:22 hod a Chrome 13:31:57 hod.

Edge nemá veľké podiely na trhu a štatistiky nie sú jednoznačné. Tie totiž neraz skresľujú používanie Windows 10 a tam je ako predinštalovaný a predvolený prehliadač. Čiže minimálne raz sa vám pri kúpe nového počítača s Windows spustí.

Zdroj: MSPowerUser

Prečítajte si aj:

Firefox Quantum: Dôvod prečo dať Firefoxu ešte jednu šancu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.