Bez internetu toho veľa neurobíme.

Človek dnes potrebuje pripojenie do internetu, aby bol produktívny (až na výnimky). Potrebujeme si totiž vyhľadať informácie na webe alebo skontrolovať email, prípadne preposlať správu či pristupovať k súborom v cloudovom úložisku. Hoci máme mobilné pripojenie do internetu, to nedokáže vždy splniť všetky naše požiadavky.

Microsoft sa preto snaží podporiť produktivitu používateľov prostredníctvom vlastnej služby Microsoft WiFi. Tá bude dostupná naprieč rôznymi platformami a umožní „jednoduché a bezproblémové pripojenie k Wi-Fi sieti miliónom používateľov„. Toto vyjadrenie by mohlo v praxi znamenať to, že Microsoft využije existujúcu infraštruktúru Wi-Fi hotspotov (či už svoju alebo partnerské hotspoty) a tie bude ponúkať používateľom.

Okrem potvrdenia, že takáto služba naozaj vzniká, Microsoft bližšie informácie neposkytol. Je však pravdepodobné, že používatelia sa budú prihlasovať do Wi-Fi siete pomocou špeciálnych mobilných aplikácií, resp. softvéru pre počítač a Mac. Hoci bude služba dostupná „miliónom používateľov„, zo začiatku ju budú môcť využívať iba aktívni predplatitelia služby Skype Wi-Fi (je pravdepodobné, že Microsoft WiFi túto službu nahradí), prípadne podnikoví používatelia balíka Office 365 for Enterprise.

Zdroj: The Verge

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit