Ide o ďalšiu firmu, ktorá zmierňuje vlnu chrlenia nových aktualizácií…a nových problémov s nimi.

Je to správny krok a v čase keď aj iné firmy spomaľujú vydávanie aktualizácií a noviniek. Podobne je na tom aj Google, ktorý pozdržal vydanie novej verzie svojho prehliadača Google Chrome.

Microsoft síce na tomto poli až tak nový krok nezaviedol, no zatiaľ sa jeho aktualizačné plány dotkli prehliadača Edge. Na tému upozornil server ghacks.net.

Teraz prišiel rad aj na Windows a jeho voliteľné aktualizácie. Tradičné bezpečnostné sú uvoľňované každý druhý utorok v mesiaci, medzi nimi aj kumulatívne.

Aktualizácie označené ako voliteľné, ktoré firma označuje ako C a D sú vydávané tretí a štvrtý týždeň. Platiť to bude pre klientske verzie Windows ako aj serverové od verzie Windows Server 2008 SP2.

Časový harmonogram zatiaľ nebol presne špecifikovaný. Aprílové aktualizácie by mali vyjsť pôvodne, zmena sa začne od mája. Kedy sa toto obdobie skončí, nie je zatiaľ jasné.

Vzhľadom na situáciu počítame, že v prípade USA pôjde o niekoľkomesačnú platnosť tohto prístupu. Bezpečnosť systému by nemala byť nejakým spôsobom podcenená.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Windows obsahuje ďalšiu chybu. Postup, ako ju opraviť

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.