Internetový prehliadač bude pravdepodobne aj vaša najpoužívanejšia aplikácia v systéme.

O tom, že prehliadače štartujú niekedy príliš dlho, je už roky známe. Jedným z favoritov bol práve Chrome, ktorý bol aj obrovský žrút kapacity RAM. Aby to nezostalo len pri Googli, ani Opera na tom nebola najlepšie.

Podľa správy na webe Windows Latest by chcel Microsoft zmeniť túto situáciu a v prípade prehliadača Edge s jadrom Chromium sa hovorí o novej funkcii. Zatiaľ je ešte nemáte dostupnú, nakoľko je súčasťou vývojárskych edícií na testovanie. Funkcie z týchto verzií sa postupne dostávajú do hlavných, ktoré bežne používate. Tie si prehliadač sťahuje automaticky.

Novinka sa nazýva Startup boost a mala by prehliadač spúšťať rýchlejšie pri otváraní odkazov, z panela úloh systému alebo napríklad z panelu vyhľadávania vo Windows. Fungovať by to malo tak, ako pri niektorých iných aplikáciách.

Po spustení počítača sa spustia určité procesy na pozadí s nízkou prioritou výkonu. Počítač to viditeľne nespomalí, no skutočné spustenie prehliadača by malo byť výrazne rýchlejšie. Je pravdepodobné, že novinka sa objaví vo verzii Edge 88 (aktuálna je 86).

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Vynovený Microsoft Edge bude od októbra dostupný pre Linux

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.