Táto funkcia ukazuje dve veci.

Pridanie základného editora fotografií priamo do prehliadača znamená, že funkcionalita sa rozrastá. Po rokoch, kedy holý prehliadač znamenalo dobrý prehliadač, máme časy kedy sa postupne nabaľujú funkciami. No a faktor číslo dva občas vzbudzuje pocit, že do prehliadača momentálne nie je čo dať, tak sa kozmeticky vylepšujú o minoritné funkcie. Informácia o nových funkciách sa objavila na Reddite od používateľa s nickom Leopeva64-2. Pred samotným uložením obrázka sa dajú priamo upraviť.

Zatiaľ ide o zostavu Edge Canary, nehľadajte túto funkciu v hlavnej verzii prehliadača. Dokonca ani v experimentálnej verzii nemajú túto možnosť dostupnú všetci používatelia. Obrázok sa dá upraviť kliknutím na položku v kontextovom menu po kliknutí na obrázok. Vizuál provizórneho editora sa podobá na prehliadač a editor fotografií v operačnom systéme. Toto si ale všimnú najviac používatelia tohto systému. Linuxoví používatelia prehliadača Edge túto podobnosť zbadať nemusia.

Je tu možnosť orezania, úprava jasu, kontrastu, tieňov atď. Ide o klasickú zostavu najjednoduchších úprav. K dispozícii máte aj rôzne perá a fixky na písanie priamo do obrázkov. Teraz už bude len otázka, či sa funkcia ujme. Faktom je, že o funkciách tohto typu sa dá vždy pochybovať. Podobne ako pri prehliadači Vivaldi, ktorý umožňuje zápis poznámok. Je to užitočné, napriek tomu, že máte dostatok nástrojov na písanie poznámok aj mimo prehliadača.

Zdroj: Reddit

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.