Doplnené 13.10.: Beta verzia Microsoft Edge je už dostupná v Google Play pre používateľov operačného systému Android. 

Známy internetový prehliadač, ktorý nedávno nahradil Internet Explorer vo Windows 10, teraz prichádza, aj pre operačný systém iOS a Android. Zatiaľ je dostupná iba beta verzia pre testerov.

Na základe požiadaviek komunity, ktorá využíva Microsoft Edge na počítačoch a tabletoch s operačným systémom Windows, sa Microsoft rozhodol spraviť tento prehliadač aj pre mobilné telefóny s inými operačnými systémami. Vďaka tomuto kroku môže zvýšiť svoju používateľskú základňu.

Prehliadač Edge prináša množstvo funkcionalít, ktoré používatelia v dnešnej dobe u prehliadačov berú ako samozrejmosť, ako sú napríklad záložky, či zoznam článkov, ktoré si chcete prečítať neskôr. Zaujímavou novinkou je možnosť pokračovania v rozpracovanej robote na počítači, niečo podobné Handoffu od Apple.

V aktuálnej beta verzii sú podporované len smartfóny, podpora pre tablety na oboch platformách príde až neskôr. Zároveň je aktuálne podporovaná len americká angličtina a rovnako ako podpora pre tablety, podpora ďalších jazykov príde až v ďalších verziách.

Pre používateľov iOS je aplikácia dostupná cez Apple TestFlight a pre používateľov Androidu bude prvá beta verzia dostupná čoskoro.

Zdroj: Windows Blog