Microsoft Flight Simulator je herná séria, ktorá patrí k najstarším v segmente videohier. Prvý letecký simulátor od Microsoftu prišiel na trh v roku 1982, jeho najnovší prívlastok pristál na našich monitoroch v lete 2020 a teraz letí aj na konzoly Xbox Series X a Series S – v ich prípade je predpokladané pristátie približne v polovici roka 2021.

Táto séria zároveň predstavuje unikátny herný zážitok, ktorý si naplno užijú milovníci virtuálnych simulátorov. Virtuálne lietanie môže osloviť aj bežných hráčov, avšak je pomerne riskantné zaplatiť za hru 70 eur iba na základe pozitívnych recenzií, ktoré do veľkej miery oslavujú jej technickú dokonalosť.

V tejto súvislosti chválime službu Xbox Game Pass, vďaka ktorej si môžete zahrať Microsoft Flight Simulator a aj ďalšie hry bez toho, aby ste si ich museli najskôr zakúpiť a na vlastnej koži zistiť, či vás budú baviť alebo nie.

Pozrime sa však na samotnú hru, ktorá predstavuje jedinečný zážitok – z hľadiska hrania a z hľadiska použitých technológií. Herný svet v MFS vyzerá nádherne a je fascinujúce kochať sa virtuálnym svetom, ktorý je spracovaný s vysokým dôrazom na fotorealistickosť.

Netrúfame si hodnotiť, nakoľko je hra realistickým simulátorom a nakoľko aspoň čiastočne uľahčuje hráčovi lietanie, avšak ovládanie lietadla vyžaduje, aby ste pochopili a zoznámili sa s viacerými ovládacími prvkami. Zabudnite teda na to, že budete lietadlo ovládať iba pomocou smerových šípok. Nie, prvé hodiny hrania budú vyžadovať trpezlivosť a postupné zoznamovanie sa so zákonmi lietania.

Pokiaľ však nájdete zaľúbenie vo virtuálnom lietaní, v Microsoft Flight Simulator môžete lietať po celom svete. Základná verzia ponúka viac ako 20 lietadiel, ďalšie lietadlá sú dostupné v drahších verziách s prívlastkom Deluxe a Premium Deluxe.

Hodnotenie: 4,5/5, 90 %

Cena: 69,99 €

Hru poskytol na test Microsoft

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit