Microsoft Inspire je výročná konferencia, ktorá sa práve teraz koná vo Washingtone.

Zaoberá sa riešením partnerských stratégií v spojitosti s riešeniami od Microsoftu. Dôvodom je prebiehajúca digitálna transformácia.

Táto výročná konferencia je kľúčová pre zákazníkov, ktorí majú možnosť ďalšej rozvíjať svoje služby. Na tejto udalosti odznievajú kľúčové prednášky. Nielen o tom, že digitálna transformácia je dôležitá ale aj otázky bezpečnosti. Totiž to je prvé, čo potenciálnych zákazníkov zaujíma.

Výrobca operačného systému Microsoft Windows na to reaguje uvedením nových služieb, ktoré pomôžu veľkým podnikom aj partnerom firmy v poskytovaní služieb svojim klientom.

Jednou z noviniek je Microsoft 365, čo je komplexný súbor s riešením na platforme Windows 10, Office 365 a Enterprise Mobily + Security.

V súvislosti s kompletným riešením Microsoft 365 firma ponúka dve riešenia v podobe verzií Enterprise (pre veľkých zákazníkov dostupný už tento štvrtok) a Business. Tá druhá je vhodná pre firmy do 300 používateľov. Microsoft 365 Business bude vo verejnej Preview verzii dostupný 2. augusta. Pre lepšiu predstavu, každý deň používa Office 365 až 100 mil. používateľov.

Ako sa v budúcnosti ukáže, tieto riešenia sa stanú kľúčovými, nielen podľa smelých no nie prehnaných odhadov spoločnosti v oblasti digitálnej transformácie. Kým v roku 1995 bol trh s investíciami do cloudu na úrovni 25 mil. USD, o desať rokov to bol desaťnásobok. Za minulý rok suma investičných príležitostí predstavovala 2,5 mld. USD. V najbližších rokoch sa očakáva priestor pre ďalšie 2 mld. Investícií v cloudových riešeniach a digitálnej transformácii.

Ďalšou predstavenou novinkou, ktorá je už dostupná pre objednanie, je Microsoft Azure Stack. Dostupná je u partnerov ako Dell EMC, HP Enterprise a Lenovo (čoskoro aj Cisco). Od septembra si riešenie na nové pojatie hybridného cloudu budete môcť priamo zakúpiť. Firma uviedla aj poplatky za túto službu a rozdeľuje ich podľa virtuálnych strojov, úložiska Azure Storage a App Service.

Na tomto obrázku je vidno, ako trh s DT bude rásť. Predpovede sú pomerne realistické, vôbec nejde o prehnané očakávania. Najmä ak zoberieme do úvahy, že veľa hráčov na trhu sa do tohto procesu zapojí.

Viac informácii o konferencii Microsoft Inspire 2017 sa dozviete na tejto stránke.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.