Zmenu si všimnete koncom roka.

Microsoft aktuálne testuje veľkú aktualizáciu s označením Sun Valley, ktorá bude dostupná pre verejnosť koncom roka 2021. Očakávame, že sa tak stane na prelome októbra a novembra.

Súčasťou tejto aktualizácie bude vynovený a zjednotený dizajn niektorých prvkov používateľského rozhrania operačného systému. A zdá sa, že Microsoft sa v rámci zjednotenia dizajnu konečne zameral aj na veľmi staré ikony ešte z éry Windows 95.

Používateľ menom MegaMarian12350 zdieľal na diskusnom fóre Reddit porovnanie ikoniek z aktuálnej verzie operačného systému Windows 10 a z testovacej verzie aktualizácie Sun Valley. Všimnite si zmenu dizajnu a zjednotenie všetkých ikoniek a to vrátane starých ikon pre hibernáciu či disketovú mechaniku.

Uznávame, že tieto zmeny sú skôr kozmetické. Je však potešujúce, že Microsoft kladie dôraz na takéto drobnosti v snahe vytvoriť z Windows 10 moderný a ucelený operačný systém. Sun Valley prinesie vynovený dizajn aj pre ponuku Štart, Akčné centrum a Prieskumníka.

Windows 10 ikony

Porovnanie ikoniek vo Windows 10 testovacej verzii (vľavo) a aktuálnej verzii (vpravo). Zdroj: Reddit

Zdroj: Reddit

Prečítajte si aj:

10 tipov pre Windows 10, o ktorých ste možno nevedeli

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit