Účty boli v ohrození minimálne tri mesiace.

Niektoré e-mailové účty služby Outlook.com, či používateľské účty služby MSN, boli v posledných mesiacoch v ohrození. Hackerom sa podarilo získať prihlasovacie údaje technickej podpory pre zákazníkov, ktoré umožnili vstup k rôznym používateľským účtom. Jedinou pozitívnou správou je fakt, že platené firemné účty neboli hacknuté.

Záškodnícka činnosť trvala od januára 2019 približne po koniec marca. Spoločnosť Microsoft, ako prvé uviedla, že hackeri získali prístup len k e-mailom. Obsah e-mailov ani prílohy však neboli k dispozícii. Neskôr Microsoft priznal, že v niektorých prípadoch sa hackerom podarilo aj prečítať obsah jednotlivých e-mailov. Množstvo takto poškodených používateľov tvorilo približne až šesť percent zo všetkých bezplatných účtov.

Iné zdroje tvrdia, že hackeri mali prístup k e-mailom po dobu až šiestich mesiacov. To však Microsoft popiera. Zároveň odporúča poškodeným používateľom, aby si zmenili svoje prístupové heslá. Aj kvôli tejto nepríjemnej situácii by si mali dať všetci používatelia služieb pozor na potenciálne podvodné e-maily.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Microsoft a jeho hnojársky priečinok používateľských dokumentov

Značky: