Spoločnosť Microsoft nie je spokojná s podielom na trhu, ktorý dosahuje jej hlasový asistent Cortana s reproduktorom Harman Kardon Invoke.

Dnešná zdrojová správa hovorí, že spoločnosť Microsoft vytvorila partnerstvo so spoločnosťou Quanta Computer a spolu sa budú podieľať na vývoji inteligentného reproduktora. Samotný vývoj reproduktora už započal. Vo svojich útrobách bude skrývať Snapdragon 212. Tento čipset je základnej úrovne a svoju cestu si našiel do lacných smartfónov, internetu vecí, hlavne kvôli svojej energetickej účinnosti.

V prípade pripravovaného reproduktora sa bude samozrejme využívať ako hlasový asistent Cortana. Zo správy nie je jasné, či bude výrobok aj niesť logo Microsoftu. V správe sa tiež uvádza, že reproduktor nedosiahne pravdepodobne komerčného využitia. Poslúži predovšetkým ako referenčne zariadenie pre ďalších výrobcov reproduktorov, ktoré budú využívať Cortanu.

Hlavným dôvodom vývoja referenčného reproduktora bude pravdepodobne eliminovanie nelichotivých výsledkov, ktoré vzišli z marcového prieskumu, kedy ani jeden z respondentov neoznačil reproduktor Harman Kardon Invoke, ktorý využíva ako hlasového asistenta Cortanu od Microsoftu.

Harman Kardon Invoke

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Recenzia Sonos play:1: Keď je zvuk SMART

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.