Microsoft zverejnil nové funkcie, ktoré plánuje pridať do svojich aplikácií Office pre zariadenia Android v mesiaci júl.

Aj napriek tomu, že presný dátum vydania ešte nebol potvrdený, zoznam vylepšení a nových funkcií, ktoré prichádzajú budúci mesiac obsahuje niekoľko zaujímavých vylepšení. Zmeny sa dotknú iba tria aplikácií Outlook, Word a PowerPoint, ktoré sú súčasťou balíka Office.

Pokiaľ obdržíte budúci mesiac aktualizáciu napríklad pre Outlook, tak od toho okamihu vám Android aplikácia umožní odstrániť ľubovoľný kontakt a priamo v aplikácii môžete zapnúť funkciu DnB (Nerušiť). To umožní vypnúť notifikácie na prichádzajúce maily a sústrediť sa na produktivitu.

Aplikácia Word dokáže počítať pri prechode cez stránku slová. Táto funkcia bude vždy viditeľná. Druhým vylepšením bude čítačka dokumentu pre lepšie prispôsobenie zobrazenia na obrazovke mobilného zariadenia.

Nakoniec aplikácia PowerPoint z balíčka Office pre Android umožní používateľom prístup k komentárom a poznámkam, ako aj čítaniu a jednoduchším úpravám snímok, bez ohľadu na orientáciu vášho zariadenia (na výšku alebo na šírku). Aplikácia bude mať tiež možnosť snímania a zdieľania vylepšených obrázkov.

Ak počas budúceho mesiaca uvidíte, že niektorá z trojice aplikácií balíka Office pre Android je aktualizovaná, budete vedieť čo od nej očakávať.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Microsoft Edge v smartfónoch bude čoskoro podporovať natívne blokovanie nepríjemných reklám

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.