Terajšie plány vyzerajú sľubne a vypočuté budú najdôležitejšie požiadavky.

Ako uviedol výrobca systému na svojich stránkach, štandardná podpora bude trvať dva roky. To bude platné pre edície Home, Pro, Pro for Workstations a Pro Education. Rozšírená podpora s trvaním 36 mesiacov bude platiť pre vydania Enterprise and Education.

Druhá zlepšenie sa má týkať hlavnej aktualizácie. Tá bude výročná a tak dostanete hlavnú aktualizáciu raz za rok. Vzhľadom na to, že Windows 11 bude uvedený koncom rok 2021, aj vydávanie významnejších ročných aktualizácií bude ku koncu roka. Aspoň taký je predpoklad. Microsoft zároveň dodáva, že budete mať lepšiu kontrolu nad voliteľnými aktualizáciami.

Tú máte do značnej miery už teraz, sme zvedaví, čo to bude reálne znamenať. Výrobca tiež zapracoval informáciu o tom, koľko vám aktualizácia nových funkcií alebo bezpečnostná záplata zaberie času. Je to detail, ak máte SSD disk, niekoľko minút navyše nehrá veľkú úloh.

Windows 11 bude tiež pokračovať v zaužívanom vzore vydávania záplat. Stále tu budú „aktualizačné utorky“, čo sú vždy druhé utorky v mesiaci. Mesačné kumulatívne záplaty budú v sekcii B (A sú kritické) a takisto budú stále dostupné tzv. preview verzie záplat. Tie sú zaradené do aktualizačnej sekcie C. Sú voliteľné a ani vo Windows 10 nie sú povinné, ľahko ich odložíte alebo úplne ignorujete.

Nuž, kolotoč záplat sa nekončí, snáď sa ale situácia s Windows 11 zlepší tým, že hlavné vylepšenia či veľké balíky nebudú dvakrát za rok ale iba raz. Problémom môžu byť čiastkové aktualizácie a horlivá snaha Microsoftu neustále niečo aktualizovať a vylepšovať. Nateraz ani súbeh systémov Windows 10 a 11 neznie príliš spoľahlivo. Firma sa bude starať o ďalší systém. Po minulé roky to nebol problém, no ani snaha vylepšovať systém tu nebola dvakrát do roka.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Windows 11: Všetky informácie pokope (DOPLNENÉ k 30. 7.)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.