Pokiaľ komunikujete v niektorom z cudzích jazykov, nakoľko slovenčina zatiaľ nie je podporovaná.

Microsoft na konferencii Build 2017 prezentoval jedno z využití umelej inteligencie. Spoločnosť predstavila nový doplnok pre program PowerPoint s názvom Presentation Translator. Ako už názov napovedá, cieľom tohto nástroja je zabezpečiť preklad.

Konkrétne ide o preklad v reálnom čase. Aplikácia počúva a analyzuje, čo hovorí prezentujúci a zabezpečuje textový preklad v reálnom čase. Nástroj má odstrániť jazykovú bariéru, resp. umožniť získať všetky dôležité informácie z prezentácie aj ľuďom so zdravotným postihnutím. Každý si totiž môže pod prezentáciou (slajdami) čítať, čo prezentujúci práve hovorí.

Presentation Translator je aktuálne dostupný v testovacej prevádzke. O jeho testovanie môžete požiadať cez tento formulár. Nástroj poháňa služba Microsoft Translator a aktuálne podporuje iba tieto jazyky: arabčinu, čínštinu, angličtinu, francúzštinu, nemčinu, taliančinu, japončinu, portugalčinu, ruštinu a španielčinu. Presnosť prekladu sme nemali možnosť otestovať.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Microsoft ukázal, ako funguje Cortana v reproduktoroch aj v automobiloch. Upozorní na pripomienku alebo zhrnie dôležité informácie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit