Spoločnosť Microsoft má od 1. júla spoločné zastúpenie pre Slovenskú a Českú republiku. Novou riaditeľkou pre toto územie je Biljana Weber, ktorá prišla zo slovinskej pobočky Microsoftu.

Tu bola zodpovedná za posilnenie pozície tejto spoločnosti na lokálnom trhu. Za svoje výsledky dosiahla aj prestížne ocenenie Chairman Award.

microsoft-3

Biljana Weber

Podľa jej slov je kľúčovým slovom cloud a spolupráca tímov bez ohľadu na ich geografickú pozíciu. So svojimi spolupracovníkmi v prípade potreby komunikuje cez Skype a využíva skupinovú spoluprácu. Microsoft chce tiež posilniť bezpečnosť komunikácie a digitálnu transformáciu.

microsoft-1

Microsoft si na Slovensku uvedomuje medzinárodný charakter pôsobenia firiem. Príkladom sú firmy ESET alebo Matador. Spomenutý Matador začal po nasadení cloudovej technológie pracovať efektívnejšie, lepšie komunikuje a dokázal svoje zariadenia prepojiť.

Nový mobilný charakter je pritom dôležitý aj pre malé a stredné firmy. Pracujú z ciest, od lekára, z domu a pod. Microsoft chce tiež spolupracovať so začínajúcimi startupmi, doteraz podporil viac ako 720 mladých firiem na celom svete.

Viac o téme Microsoft má spoločnú pobočku pre Slovenskú a Českú republiku:

Microsoft spája slovenskú a českú pobočku. Veríme, že je to správny krok

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.