Microsoft na Slovensku oslavuje 20 rokov svojej existencie. Za ten čas sa mu podarilo na našom trhu úspešne vybudovať 1 000 partnerstiev, priniesť nespočetné množstvo inovácií a etablovať sa ako významný partner vo vzdelávaní. Osláviť to chce pomocou trom neziskovým organizáciám, ktorým venuje dobrovoľnícke hodiny. O tom, koľko ich bude, môžete rozhodnúť aj vy.

Počas oslavy si zaspomínali aj ľudia, ktorí pracujú v Microsofte od jeho vzniku na Slovensku

Počas oslavy si zaspomínali aj ľudia, ktorí pracujú v Microsofte od jeho vzniku na Slovensku

Microsoft Slovensko zaznamenal od svojho vzniku v roku 1995 množstvo úspechov, vďaka čomu sa pravidelne radí do prvej desiatky najúspešnejších pobočiek v regióne EMEA. Na Slovensku si za tento čas stihol vybudovať takmer 1000 partnerstiev s lokálnymi spoločnosťami poskytujúcimi služby zákazníkom. „Prostredníctvom cloudových riešení a moderných technológií sa snažíme transformovať biznis našich zákazníkov na vyššiu úroveň. Každé euro, ktoré Microsoft zarobí znamená, že naša partnerská sieť vyprodukuje ďalších 7 eur na doplnkových službách a software. V IT priemysle tak zamestnáva kopec ľudí, čo má tiež obrovský impakt na Slovensko,“ hovorí Markus Breyer, generálny riaditeľ Microsoft Slovensko.

Za 20 rokov existencie na Slovensku sa Microsoft vyvinul z malej firmy s 20 ľuďmi na najvyhľadávanejšieho zamestnávateľa s takmer 100 zamestnancami. Z ľudí, ktorí stáli pri jeho zrode tam však dnes pracuje už len jeden. „Za tých 20 rokov sa spoločnosť veľmi zmenila. Z malej, priam garážovej, firmy sa premenila na modernú spoločnosť. Moderný prístup cítiť v každom jej rozhodnutí. Dnes už o moderných technológiách nielen hovoríme, ale nimi doslova žijeme,“ priznáva Štefan Drahovský, ktorý pracuje v Microsoft Slovensko od roku 1995.

Príchod Microsoftu na Slovensko významne napomohol tomu, že už o tri roky sme sa dočkali aj lokalizovanej verzie operačného systému Windows 98 v slovenčine. Tento rok Microsoft predstavil a uviedol na trh viacero významných noviniek, ktoré posúvajú hranice možného na ďalšiu úroveň. Jednou z nich je vlajková loď spoločnosti, operačný systém Windows 10, ktorý od svojho uvedenia v polovici leta prekonal hranicu 110 miliónov inštalácií a mal vôbec najlepšie prijatie v histórii spoločnosti. Microsoft tiež nedávno predstavil svoj vôbec prvý notebook či nové výkonné smartfóny s unikátnou funkciou Continuum.

Microsoft Slovakia_nowat

K prioritám Microsoftu na Slovensku patrí jednoznačne vzdelávanie, čo zdôraznil aj Bill Gates, jeden zo zakladateľov Microsoftu, ktorý v roku 2004 navštívil Slovensko, aby u nás odštartoval celosvetovú iniciatívu Partneri vo vzdelávaní. Od roku 2003 do vzdelávania u nás Microsoft investoval viac ako milión eur. Cez svoje inovatívne programy dlhodobo podporuje slovenských študentov a mladých ľudí na ceste za vysnívanou kariérou v IT. Špeciálne sa snaží podporovať talentovaných absolventov, motivovať učiteľov a pritiahnuť viac dievčat do IT. Jednou z najvýraznejších aktivít Microsoftu v oblasti vzdelávania je iniciatíva Vzdelávame pre budúcnosť, v rámci ktorej buduje ukážkové tabletové triedy. „Našou snahou je, aby sa školy stávali modernejšími a učitelia a žiaci mali všetky dostupné moderné technológie, ktoré ich pripravia na život v 21. storočí,“ konštatuje Markus Breyer.

Popri biznisových riešeniach a podpore vzdelávania Microsoft na Slovensku nezabúda ani na neziskové organizácie. Okrem toho, že im poskytuje licencie na svoj softvér zadarmo, každoročne venuje na dobrú vec stovky dobrovoľníckych hodín práce svojich zamestnancov. Dvadsiate výročie na Slovensku sa takisto rozhodol osláviť pomocou trom neziskovým organizáciám – Domovu sociálnych služieb pre deti a rehabilitačnému stredisku ROSA, neziskovej organizácií Plamienok a Linke detskej istoty. Všetky tri pomáhajú deťom v núdzi a práve im daruje Microsoft v roku 2016 svoje dobrovoľnícke hodiny.

„Microsoft si kladie za cieľ umožniť každému človeku, každej organizácii na tejto planéte dosiahnuť viac. V Microsoft Slovensko robíme presne to isté,“ dodáva Breyer. O tom, koľko dobrovoľníckych hodín pomoci Microsoft venuje, môže tento raz rozhodnúť verejnosť prostredníctvom aplikácie na sociálnej sieti. Ide o jednoduchú hru, ktorá otestuje vašu pozornosť a reflexy a dá vám šancu nielen pomôcť, ale aj vyhrať zaujímavé ceny.

Značky: