Microsoft chystá niekoľko noviniek v portfóliu tabletov Surface.

Microsoft by mal budúci rok predstaviť šiestu generáciu tabletov Surface Pro, ktorá nesie kódové označenie Carmel. Príde s veľkými zmenami, ktoré sa majú týkať najmä dizajnu, zatiaľ však nie sú bližšie špecifikované. Surface Pro 6 by mal tiež dostať aj USB-C port a najnovšie procesory od Intelu. Špekulácie o využívaní USB-C sa opierajú o zabudovanie tohto portu v už predstavenom Surface Book 2. Predstavenie novinky sa očakáva najskôr v lete 2019 a podľa expertov bude Microsoft aj naďalej používať svoj vlastný Surface konektor, ktorý je určený pre iba Surface zariadenia.

Vylepšenia výkonu sa však dočká aj aktuálna 5. generácia, ktorá však veľa zmien nepriniesla. Modely Surface Pro s aktuálnym dizajnom a najnovšími procesormi od Intelu majú byť predstavené tento rok na jeseň.

Microsoft údajne pripravuje aj cenovo dostupné tablety, ktoré majú konkurovať iPadom od Applu. Tie by sa mali predstaviť už toto leto a nesú kódové označenie Lex a Libra. Mali by prísť s 10-palcovými obrazovkami a procesormi od Intelu. Na jedno nabitie by mali vydržať v prevádzke až 9,5 hodiny, pričom by mali obsahovať aj vyššie spomínaný USB-C konektor. Tieto tablety by mali byť v porovnaní s aktuálnou 5. generáciou Surface Pro ľahšie o 20%, čo je však vzhľadom k rozdielnej veľkosti displejov logické.

Zdroj: Phonearena

Prečítajte si aj:

Recenzia: Microsoft Surface Pro – prémiový Windows tablet

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.