Nové funkcie by mohli prilákať používateľov.

Možno to ani nebude potrebné, keďže Microsoft Teams (verzia zadarmo) bude je integrálnou súčasťou Windows 11. Aktualizácia systému označená ako 23H2 ho v sebe bude mať po vzore zo staršej aktualizácie systému, avšak už s novými vlastnosťami. Microsoft sa v prvom štvrťroku tohto roka rozhodol oddeliť Teams pre firmy a Teams zadarmo pre bežných používateľov. Nezanevrel naň a chce ním nahradiť pôvodnú službu Chat. Služba je to dobrá a aspoň na teraz to nevyzerá na konkurenciu pre Skype. Ten Microsoft tiež rozvíja a aj k tento program dostal nové funkcie.

teams animacia maleho oknaZdroj: Microsoft

Okrem úpravy prostredia o možnosť zmenšeného okna bude umožňovať aj komunikáciu cez SMS. Zatiaľ však len smartfóny s Androidom. Zaujať sa snaží aj hrami a vďaka funkcii Teams Play Together budú môcť používatelia komunikovať cez Teams počas hrania hier. Ikona na spustenie Teams komunikácie bude umiestnená na panel Game Bar.

teams free communitiesZdroj: Microsoft

Na komunikáciu s ostatnými členmi máte možnosť využívať skupinové chaty a zdieľať informácie hromadne. Aplikácia je bez pochýb nabitá užitočnými novinkami a funkciami už od konca minulého roka. Otázkou bude adaptácia. To, že pôjde o súčasť vo Windows ešte nebude znamenať rozšírenejšie používanie. Už tu nemáme 90-te roky a Internet Explorer, ktorý bol najpoužívanejší, pretože bol súčasťou inštalácie systému.

Možnosť organizovať podujatia alebo mať unikátnu prezývku pre každú komunitu, ktorú si vo forme skupiny vytvoríte, môže byť užitočné. Problémom však je, že aplikácií je dnes priveľa. Používatelia majú svoje zažité zvyky a v našich končinách vedie WhatsApp, Telegram a Messenger. Teams neprináša príliš veľa unikátneho a dôvodov na prechod či používanie nemusí byť dostatok. Uvidíme, ako si so situáciou poradí Microsoft a či po vzore Googlu začne niektoré aplikácie redukovať a zlučovať.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.