Testeri si ho môžu vyskúšať, ostatní používatelia musia počkať.

Windows Media Player je z určitého hľadiska legendárny program. Pre mnohých používateľov systému Windows bol tým hlavným prehrávačom na pozeranie videí a počúvanie hudby – dokedy im kamaráti neodporučili VLC prehrávač alebo inú aplikáciu.

Tento prehrávač je súčasťou aj systému Windows 11. Vo svojej pôvodnej podobe, ktorá sa už niekoľko rokov nemenila. To sa však čoskoro zmení. Microsoft oznámil a ukázal prvé screenshoty z vynovenej aplikácie Media Player, ktorú si už môžu vyskúšať testeri systému Windows 11 vo vývojárskej verzii.

Nový Media Player umožňuje prehrávanie videí a hudobných súborov a je priamym nástupcom aplikácie Groove Hudba. Je to badať aj pri pohľade na zverejnené screenshoty – dizajn vynoveného Media Playeru a Groove Hudby je veľmi podobný.

Media Player bude pri prehrávaní hudby zobrazovať náhľad albumu, ponúkne režim celej obrazovky a takisto aj zmenšenú verziu prehrávača. Z hľadiska nových funkcií sa dá predpokladať, že nový prehrávač by mohol podporovať priame streamovanie dát z cloudového úložiska OneDrive.

Dostupnosť vynoveného Windows Media Playeru pre širokú verejnosť nebola zatiaľ oznámená.

Vynovený Windows Media PlayerZdroj: Microsoft
Vynovený Windows Media Player: Rozhranie aplikácie
Vynovený Windows Media PlayerZdroj: Microsoft
Vynovený Windows Media Player: Režim počúvania hudby so zobrazovaním náhľadov a artworkov
Vynovený Windows Media PlayerZdroj: Microsoft
Vynovený Windows Media Player: Režim prehrávania videa

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit