Už sa objavilo viacero informácií o novým telefónoch od Microsoftu, ale najnovší únik informácií je pomerne jasný. V podstate sú známe špecifikácie a tiež dizajn telefónov Lumia 950 a Lumia 550.  Microsoft ich predstaví 6. októbra v New Yorku, kedy sa očakáva uvedenie operačného systému Windows 10 Mobile.

Lumia950_nowat

Lumia 950. Image Credit: Evan Blass

Lumia 950 je prémiový smartfón poháňaný 64-bitovým 6-jadrovým procesorom Snapdragon 808 s 3 GB RAM. Na zadnej strane telefónu sa nachádza 20 MPx fotoaparát a v prednej je 5 MPx selfie kamera. Displej má uhlopriečku 5,2 palca, rozlíšenie je 1440 × 2560 bodov. Lumia 950 je vybavená portom USB-C, infračerveným skenerom a tiež bezdrôtovým napájaním.

Väčší brat, Lumia 950 XL bude uvedená tiež 6. októbra, má rovnaké parametre ako Lumia 950 s výnimkou procesora (Snapdragon 810) a uhlopriečka displeja je v tomto prípade 5,7 palca.

Príslušenstvo pre Microsoft telefóny bývalo limitované na Bluetooth reproduktory ale teraz tomu bude inak. Hovorí sa o tom, že Lumia 950 XL bude podporovať  pero Surface Pen a nový smart obal s kruhovým okienkom na sledovanie notifikácií. To môže posunúť Lumia 950 XL do role konkurenta voči telefónom Samsung Galaxy Note. Pritom poskytne väčší displej a operačný systém spojený s Windows.

Microsoft Display Dock bude oficiálne meno pre dokovaciu stanicu telefónov Lumia a umožní pripojiť ich na displej, k myši a ku klávesnici. Tak sa bude dať využiť túžobne očakávaná funkcia Continuum na možnosť práce s telefónom ako s veľkým počítačom. Dock bude mať port USB C ako aj tradičný port USB na pripojenie myši a klávesnice. Monitor sa bude pripájať cez DisplayPort.

MicrosoftLumia_nowat

Lumia 550, Image Credit: Evan Blass

Lumia 550 je smartfón pre sporivejších ľudí a obsahuje displej s uhlopriečkou 4,7 palca, procesorom je Qualcomm Snapdragon 210. Príde v čiernej, bielej, červenej a modrej farbe.

Konferenciu Microsoftu budeme v touchIT samozrejme starostlivo sledovať a zoznámime vás s detailami.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.