Je chránený heslom, no pre jeho spustenie nie je potrebné prihlásenie.

Pre jeho opustenie je však potrebné zadať PIN kód alebo heslo zariadenia. Microsoft začal testovať novú funkciu prehliadača Edge s názvom Kids Mode, ktorá má za cieľ zaistiť deťom bezpečné surfovanie po internete. Spoločnosť v súčasnosti testuje túto funkciu v skupine Insider na kanáloch Dev a Canary a pravdepodobne ju čoskoro zverejní.

Povolenie režimu Kids Mode v prehliadači Edge zobrazuje obsah, ktorý je vhodný pre deti, a obmedzuje rozsah webových stránok, ku ktorým majú deti prístup. Zatiaľ čo zoznam webových stránok, na ktoré majú deti konkrétnej vekovej skupiny prístup, určuje samotný prehliadač, rodičia si môžu zvoliť, ktoré stránky pridajú alebo odstránia zo zoznamu bezpečných stránok.

Detský režim je možné aktivovať kliknutím na možnosť prepínania profilov v pravom hornom rohu a výberom možnosti „Prehliadať v detskom režime“ z rozbaľovacej ponuky. Detský režim umožní rodičom vybrať si z dvoch vekových skupín od 5 do 8 rokov a od 9 rokov. Rozdiel medzi nimi je iba v tom, že prvý otvorí zjednodušené zobrazenie prehliadača.

V súčasnosti je testovanie detského režimu v systémoch Windows a macOS obmedzené na anglický jazyk (USA).

Zdroj: PocketNow

Prečítajte si aj:

Ako aktivovať Windows 10?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.