Operačný systém si bude rezervovať časť úložiska.

Microsoft oznámil, že operačný systém Windows 10 bude čoskoro zaberať viac miesta ako doteraz. Dôvodom je vytváranie rezervy, ktorá bude určená pre aktualizácie operačného systému, aplikácie a dočasné súbory. Rezervácia má zabezpečiť najmä bezproblémové a automatické inštalácie nových aktualizácií.

Windows 10 si začne vytvárať rezervu od ďalšej veľkej aktualizácie, ktorá by mala prísť v apríli 2019. Po jej nainštalovaní si systém ukrojí ďalších 7 GB priestoru z vášho úložiska. Rezervu nebude možné zmazať a bez ohľadu na to, či sa využije alebo nie, bude vždy zaberať minimálne 7 GB. Časom môže byť rezervované miesto na úložisku ešte väčšie.

Výhodou tohto riešenia je, že by ste sa už nemali stretnúť s problémami pri inštalácii aktualizácií kvôli nedostatku voľného miesta. Rezervované úložisko však určite nepoteší používateľov s menšími systémovými úložiskami – hoci, odinštalovaním voliteľných funkcií a balíčkov s jazykmi bude možné zmenšiť veľkosť rezervy.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Októbrová aktualizácia pre Windows 10: Prepojte svoj telefón s počítačom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit