Kúpil ju pred štyrmi rokmi.

Microsoft pred necelými štyrmi rokmi kúpil službu Beam, ktorá bola zameraná na streamovanie hier a predstavovala konkurenciu pre obľúbenú platformu Twitch. Beam sa v rámci akvizície premenoval na Mixer a dočkal sa integrácie do systému Windows 10 a konzoly Xbox One. Ani to však nezabezpečilo jeho úspech.

Mixer preto končí – Microsoft oznámil, že službu zruší k 22. 7. 2020 a všetkých návštevníkov presmeruje do služby Facebook Gaming. Pokiaľ máte používateľský účet na Mixeri, môžete si ho už teraz premigrovať do hernej služby od Facebooku, na tejto stránke. Microsoft takisto oznámil, že partnerstvá zo služby Mixer sa prenesú do Facebook Gamingu a že nevyužité predplatné vráti hráčom vo forme darčekových kariet pre Xbox.

Oficiálnym dôvodom pre zrušenie služby Mixer je fakt, že Microsoft nemá dostatok času, aby sa venoval rastu komunity. Namiesto toho sa rozhodol spolupracovať s Facebookom, ktorý disponuje oveľa väčšou komunitou používateľov. Faktom však je, že viaceré správy už v minulosti viackrát poukazovali na nevýrazný úspech Mixeru v porovnaní s priamou konkurenciou. Pre Microsoft bolo teda jednoduchšie nájsť si nového partnera.

Technológie, ktoré vyvinul pre Mixer, však bude naďalej využívať a vylepšovať v ostatných produktoch. Príkladom je Microsoft Teams v prípade technológie videa s ultranízkou odozvou.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Facebook má novú aplikáciu. Zameranú pre hráčov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit