S videami realizovanými cez mobil to vyzerá čoraz praktickejšie. Nie je už žiadny problém s obrazom aj v rozlíšení 4K, fajn sú kombinácie viacerých objektívov na realizovanie zámeru režiséra.

Horšie je to so zvukom. Saramonic Blink500 B5 je v tomto ohľade mikrofón z ríše divov. Jednak má pripojenie priamo na USB-C a je navyše aj bezdrôtovový.

Balíček obsahuje aj mikrofón so štipcom (lavalier) s pripojením 3,5 mm jacku. Ten sa pripája na vysielač a na druhej strane je prijímač, ktorý sa pripája priamo na USB-C port. Ide o ultrakompaktné vyhotovenie (vysielač 34 gramov, prijímač 10 gramov) so stabilnou 2,4 GHz prevádzkou. Časť prijímača je napájaná z pripojeného Android telefónu, vysielač má vlastnú batériu, ktorú napájate pomocou USB nabíjačky. Vysielač má tiež zabudovaný mikrofón. Dosah na voľnom priestranstve je do 50 metrov.

Vyskúšali sme si, že menší telefón je možné aj s prijímačom umiestniť napr. na gimbal DJI Osmo Mobile 3 a takto vytvoriť šikovnú nahrávaciu súpravu. Existuje vyhotovenie aj pre iPhone alebo pre 3,5 mm vstup.

Cena: 183,64 €

Zapožičal: focus nordic, www.focusnordic.cz

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.