Najskôr bude k dispozícii vo verzii pre Windows 10.

NVIDIA oznámila dostupnosť vizuálne vylepšenej verzie hry Minecraft, ktorá bude naplno využívať technológiu ray tracing. Minecraft RTX bude k dispozícii od 16. apríla 2020 v beta verzii pre platformu Windows 10.

Minecraft využíva technológiu ray tracing naplno ako jedna z mála hier. Pomocou RTX sú vylepšené svetlá, odrazy, tiene a ďalšie vizuálne aspekty. Výsledkom je absolútne iný vizuálny zážitok pri hraní hry. Pozrite si priložené video a rozdiel uvidíte na vlastné oči. Minecraft RTX takisto využíva technológiu DLSS 2.0, ktorá pomocou umelej inteligencie vylepšuje ostrosť vizuálov a zvyšuje aj plynulosť hry a to v tomto prípade až 1,7-násobne.

Graficky vylepšená verzia s prívlastkom RTX bude dostupná pre všetkých existujúcich majiteľov hry Minecraft pre Windows 10 vo forme bezplatnej aktualizácie. Ak si chcete vyskúšať novú verziu už 16. apríla 2020, je potrebné aktivovať prístup k beta verzii. Môžete tak spraviť pomocou aplikácie Xbox Insider Hub, ktorú si stiahnete z obchodu Microsoft Store.

Súčasťou RTX aktualizácie bude 6 vopred pripravených herných svetov, ktoré boli navrhnuté s dôrazom na využitie plného potenciálu nových technológií. Do Minecraftu totiž okrem vizuálnych vylepšení prídu aj nové materiály, ktoré umožňujú naplno využiť efekty ako odrazy, lom svetla, priesvitnosť či priehľadnosť a môžete ich využiť pri budovaní herného sveta. Svoj vlastný RTX svet si budete môcť samozrejme vytvoriť aj vy.

Pre využitie technológie ray tracing je potrebné vlastniť grafickú kartu radu GeForce RTX. Čiastočnú podporu síce ponúkajú aj vybrané grafické karty radu GeForce GTX, avšak v ich prípade sa aktivovanie ray tracingu podpíše na viditeľnom poklese plynulosti hry.

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

NVIDIA GeForce: Vyberáme grafickú kartu pod stromček

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit