Radi vytvárate pekné fotografie a videá? Testovali sme príslušenstvo pre skvalitnenie tejto záľuby v podobe mini statívu (Tripodu) CAMLINK CL-TP240, ktorý je vhodný aj na každodenné nosenie vďaka dobrej skladnosti.

prezent

Jednoduchý mini statív vám mnohokrát môže pomôcť vytvoriť vaše videá a fotografie ešte kvalitnejšie a efektívnejšie. Veď len zachvenie sa alebo jemný pohyb rukou pri zábere môže spôsobiť rozmazanú fotografiu, čo je nežiadúce, ale s pomocou statívu takýto problém efektívne eliminujete, nakoľko bude vaše zariadenie v pevnej a fixnej polohe.

priroda

Mini statív od výrobcu CAMLINK, ktorý je v tejto oblasti príslušenstva pomerne známy si bez problémov so sebou vezmete takmer kamkoľvek vďaka jeho mini vyhotoveniu a tak sa ľahko zmestí do vrecka alebo malej príručnej tašky. Toto ho predurčuje na každodenné nosenie bez obmedzenia používateľa kvôli veľkosti a váhe. Avšak tento statív je mierne obmedzený váhou, ktorú na sebe unesie a výrobca udáva maximálne zaťaženie len 0,5 kg, čo je ale na väčšinu kompaktov a smartfónov plne postačujúce.

 

CL-TP240_MRFunkčnosť a spracovanie.

Celková dĺžka statívu bez pripojeného zariadenia je 14 cm a váha 0,05 kg.

Statív má flexibilné nožičky, ktoré si prispôsobíte podľa potreby a terénu, alebo ich jednoducho obmotáte okolo konára v lese, pokiaľ vám to samozrejme dĺžka nožičiek dovolí. Nohy statívu sú potiahnuté mäkkým molitanom, ktorý je ale náchylný na poškodenia.

Na pripevnenie zariadenia k statívu slúži klasický úchyt (kovová skrutka), ktorá pasuje na drvivú väčšinu fotoaparátov a príslušenstva.

Vrchná časť je vyhradená podstavcu na kĺbe s rotáciou 360° pre jednoduché nastavenie pozície pripevneného zariadenia. Fixovanie nastavenej polohy je pomocou kovovej skrutky s plastovým úchytom na konci pre lepšiu manipuláciu.

Konce nožičiek sú gumené pre lepšiu stabilitu statívu na klzkých povrchoch.

obmotanie konár

Možnosť výmeny poškodených častí.

Vrchná časť statívu, teda samotný podstavec sa dá z kĺbu odnímať a v prípade poškodenia nahradiť, ak bude dostupný náhradný diel. To isté platí aj pre samotné nožičky. Statív je teda jednoducho opraviteľný.

závit,klb

Zapožičal : www.nedis.sk

Cena statívu CAMLINK  CL-TP240 sa pohybuje na úrovni 11€

Hodnotenie:
+ jednoduchosť, skladnosť, flexibilné nožičky, cena.
-v hodné len pre menšie zariadenia a maximálne zaťaženie do 0,5 kg, molitan na nožičkách náchylný na poškodenia.

Verdikt touchIT
Mini statív do vrecka nie je na škodu a mnohokrát pomôže pri vytváraní pekných záberov a videí kdekoľvek sa nachádzate, či už v prírode, na výlete, v práci proste kdekoľvek. Vďaka jeho veľkosti ho môžete mať takmer neustále pri sebe. Výborná je aj flexibilita nožičiek a tým možnosť uchytenia na rôzne predmety, konáre v prírode a pod.

 

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE