Riešenie pre tých, čo potrebujú uložiť aktuálne načítané stránky v prehliadači.

Lepšie povedané otvorené karty tak, aby ste sa k nim mohli vrátiť aj inokedy. Prehliadač má síce funkciu, aby sa po zatvorení otvoril tam, kde ste skončili, no to je trochu iné. Vždy ide o posledné zobrazenie. Ak si karty zatvoríte pred zatvorením prehliadača, máte smolu. Hrabať sa v histórii nie je to pravé.

Prečo som si tento doplnok obľúbil? Dôvodov je niekoľko, no hlavne mám možnosť si „sejvnúť“ aktuálne zobrazené stránky a pootvárané okná prehliadača. Potom ich môžem zatvoriť a venovať sa inej práci. A nemusí sa to týkať len práce, pokojne aj zábavy. Nájdete na YouTube viac videí, medzičasom si ich otvorím viac, keďže ma nejaká téma zaujme.

No je mi jasné, že naraz 5 videí nepozriem. Nemusím si linky presúvať cez Drag&Drop na pracovnú plochu, kde mi budú zavadzať ďalšie ikony, tento raz s URL odkazmi. Len si ich uložím a následne si ich kedykoľvek otvorím.

Je to vhodné aj vtedy, keď máte nejaký súbor stránok a chcete ich pootvárať všetky. Napríklad poštu v prehliadači, kalendár, Messenger, WhatsApp, správy atď. a zvyknete ich otvárať po sebe, napríklad po ránu pri zapnutí prehliadača. Stačí ich mať uložené ako „session“ teda reláciu. Takýchto relácií môžete mať viac.

A ešte jedna super správa. Všetko sa dá zálohovať do jedného súboru. Teda relácie, okná v nich aj to v ktorých oknách sa majú otvoriť. To keď preinštalujete PC alebo meníte počítač alebo si chcete relácie medzi Session Buddy prenášať.

Za seba ešte jedno odporúčanie. Nastavte si, aby sa nevytvárali automatické ukladania vašich relácií. Je to síce fajn ako záloha, no ja si radšej vytváram a pomenúvam vlastné relácie. Najmä keď mením často počítače a vytváram si zálohový súbor relácií. Nechcem sa v nich nakoniec stratiť a aby sa mi nenafukovali rôznymi reláciami mnou či automaticky vytvorenými.

Session Buddy si môžete nainštalovať z obchodu pre Chrome. To, ako doplnok funguje, najlepšie ukazuje toto video.

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.

Prečítajte si aj:

Mišo odporúča: Ako efektívne pracovať z domu?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.