Prvá verzia pre verejnosť príde v júni.

Xiaomi oficiálne oznámilo svoju nadstavbu MIUI 12. Tá je založená na operačnom systéme Android 10 a prináša vizuálne novinky, ako je jednoduchší dizajn alebo viacero nových animácií. Výrobca tiež vylepšil tmavý režim, pridal novú aplikáciu Zdravie a zdokonalené nástroje na nastavenie súkromia.

Xiaomi sploštilo dizajn svojho rozhrania a vylepšilo animácie, ktoré pôsobia rýchlejšie a plynulejšie. Vylepšený tmavý režim prináša stmavenie pozadia a úpravy fontov pre pohodlnejšie čítanie a menšiu záťaž pre oči. Ďalšou novinkou sú živé pozadia s efektom priblíženia, nové funkcie always-on displeja a vznášajúce sa okná s aplikáciami pre pohodlnejší multitasking.

MIUI 12

MIUI 12. Zdroj: Xiaomi

Ďalšou kľúčovou novinkou je vylepšené nastavenie súkromia, ktoré dáva používateľom lepší prehľad o správaní aplikácií. Pribudla aplikácia Mi Health a funkcia prepisu telefonického hovoru, obe novinky využívajú umelú inteligenciu.

MIUI 12 sa nachádza v štádiu beta testovania, prvá verzia pre verejnosť bude dostupná v júni pre čínsky trh. Neskôr sa nadstavba dostane aj do ďalších regiónov. Zoznam kľúčových noviniek a ďalšie fotky a ukážky nových funkcií nájdete na oficiálnom webe.

MIUI 12

MIUI 12. Zdroj: Xiaomi

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10: Poriadny smartfón, ale aj Xiaomi už zdraželo (RECENZIA)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit