Čínska spoločnosť aktuálne dokončuje práce na novej verzii svojho používateľského prostredia, ktoré prinesie viacero zmien.

Nová verzia MIUI to bude mať pomerne ťažké. Bude musieť po problematickej verzii MIUI 12 zachrániť povesť celého používateľského prostredia od Xiaomi. Túto nápravu sčasti začala riešiť už verzia MIUI 12.5. Xiaomi si je vedomé aktuálnej situácie okolo MIUI 13, tak aj preto mu venuje zvýšenú pozornosť.

Aj napriek viacerým problémom MIUI zostáva najlepšou Android nadstavbou od čínskych výrobcov. Generálny riaditeľ Xiaomi pritom tvrdí, že spoločnosť vynakladá maximálne úsilie na zlepšenie MIUI.

MIUI 13

Viaceré komentáre vedúcich pracovníkov dávajú tušiť, že systém MIUI 13 príde s množstvom zmien. To je aj samozrejme logické, nakoľko tieto zmeny sú prirodzene očakávané a dá sa povedať, že aj potrebné. Jeden zo zdrojov tvrdí, že mnohé časti systému dostali nový dizajn. Toto nové rozhranie je založené na systéme Android 11, ako aj na systéme Android 12.

MIUI 13 XiaomiZdroj: GizChina

MIUI 13 príde do konca roka

Generálny riaditeľ spoločnosti ešte počas leta prezradil, že nová verzia MIUI 13 príde ešte tento rok. Lei Jun vtedy uviedol: „MIUI 13 bude na trh uvedený koncom roka a dúfam, že splní očakávania všetkých„. 

Xiaomi tento rok v lete založilo aj Pioneer Team. Jeho hlavnou úlohou je zhromažďovať informácie o používateľoch a spätnú väzbu týkajúcu sa MIUI, aby vývojársky tím lepšie porozumel problémom, ktoré trápia majiteľov telefónov Xiaomi. Ide tak o nadviazanie úzkej spolupráce s MIUI komunitou.

A hoci je tím sústredený v Číne, pracuje na globálnej úrovni. Podľa viacerých správ sa táto stratégia začína osvedčovať aj v praxi a prináša želané ovocie.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.