Úložný priestor sa premení na virtuálnu pamäť RAM.

Moderné smartfóny majú zvyčajne dostatok pamäte RAM. To dokonca platí aj pre cenovo dostupné modely, v ktorých sa kapacita tejto pamäte pohybuje na úrovni 4 až 6 GB. Niektorí používatelia môžu mať pritom stále problémy s multitaskingom a výkonom. Avšak Xiaomi údajne pracuje na riešení.

Leaker Kacper Skrzypek (obrázok nižšie) objavil v MIUI odkazy na takzvanú funkciu rozšírenia pamäte. Neskôr odhalil aj snímku obrazovky tejto funkcie. Odkazy a snímka obrazovky naznačujú, že nadstavba MIUI je schopná prideliť určité množstvo úložného priestoru, ktorý sa použije ako virtuálna pamäť RAM. 

Nebolo by to prvýkrát, čo máme v smartfóne možnosť vidieť úložisko ako virtuálnu pamäť RAM. Spoločnosť Vivo začiatkom tohto roka v sérii X60 už túto funkciu ponúkla.

Napríklad Vivo X60 Pro Plus uvoľní 3 GB úložného priestoru, ktorý sa používa ako virtuálna RAM, čím sa celková hodnota RAM zvýši až na 15 GB. Vivo poznamenáva, že táto funkcia poskytuje „plynulejší používateľský zážitok“, napríklad pri multitaskingu.

O tom, kedy príde funkcia rozšírenia pamäte do prostredia MIUI, ani o tom, ktoré zariadenia ju budú podporovať, sa nehovorí. Táto funkcia by bola najväčším prínosom skôr pre staršie zariadenia, ale potešíme sa jej aj v nových vlajkových lodiach.

Zdroj: Kacper Skrzypek

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Redmi Note 10 Pro: 120 Hz AMOLED displej a lepšia cena ako má Xiaomi Mi 11 (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.