Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mobile Industrial Robots (MiR), vedúci globálny dodávateľ autonómnych mobilných robotov, bude na tohtoročnom Medzinárodnom strojárenskom veľtrhu 2019 (MSV) v Brne prezentovať inovácie v oblasti logistiky prostredníctvom demonštrácie radu logistických aplikácií, vrátane paletového racku pre MiR500, prepravy KLT boxov s využitím MiR200 a ďalších aplikácií. Expozícia riešení a produktov MiR bude návštevníkom k dispozícii v stánkoch Amtech a DREAMland, partnerov MiR v Českej republike.

Popri aplikáciách bude MiR taktiež prezentovať nové, upgradované modely MiR100 a MIR200 s radom vylepšených bezpečnostných prvkov, vďaka ktorým sa tieto modely vyrovnajú najvyšším bezpečnostným štandardom rovnako ako robustnejšie modely MiR500 a MiR1000. MiR tak teraz disponuje najbezpečnejším portfóliom mobilných robotov na svete.

Produktmi MiR100, MiR200, MiR500 a MiR1000 spoločnosť ponúka v súčasnosti kompletnú flotilu inovatívnych, flexibilných a jednoducho programovateľných autonómnych mobilných robotov, ako na  prepravu ľahkých, tak ťažkých nákladov, ktoré dokážu optimalizovať logistiku v celom výrobnom reťazci od skladov až po expedíciu tovaru.

„MSV 2019 pre nás predstavuje významnú príležitosť poskytnúť českým a slovenským zákazníkom detailnejší pohľad na inovatívne technológie autonómnych mobilných robotov, ktoré sú v súčasnosti jedným z najrýchlejšie rastúcich robotických segmentov,“ povedal Jesper Sonne Thimsen, obchodný riaditeľ v regióne CEE z Mobile Industrial Robots. „Sme pripravení demonštrovať zákazníkom jedinečné funkcie našich robotov pre výrobné a logistické procesy, prezentovať praktické zákaznícke prípady a diskutovať hlavné obchodné prínosy. A to tak s našimi expertmi, ako aj so špecializovanými a kvalifikovanými partnermi.“

Expozície aplikácií a produktov MiR budú k videniu v stánkoch firiem Amtech (Hala G1, stánok 72) – vrátane Trilogiq (A2, stánok 36), partnerskej firmy Amtech – a DREAMland (Hala G1, stánok 26).

O Mobile Industrial Robots

Spoločnosť Mobile Industrial Robots (MiR) vyvíja a dodáva kolaboratívne a bezpečné autonómne mobilné roboty (autonomous mobile robots – AMRs), ktoré rýchlo, jednoducho a pri efektívnych nákladoch dokážu riadiť internú logistiku, uľahčiť zamestnancom namáhavú prácu a umožniť im vykonávať produktívnejšiu činnosť. Inovatívne roboty od MiR už nasadili stovky veľkých a stredne veľkých výrobných spoločností po celom svete a tiež množstvo nemocníc a opatrovateľských domov. MiR veľmi rýchlo vytvoril globálnu distribučnú sieť vo viac než 40 krajinách a má regionálne kancelárie v New Yorku, San Diegu, Singapure, Frankfurte, Barcelone a Šanghaji. V Českej republike a na Slovensku dodáva produkty MiR na trh spoločnosť Amtech spol. s r.o. MiR založili v roku 2013 profesionáli s dlhoročnými skúsenosťami z dánskeho robotického priemyslu a od samého začiatku dosahuje rýchly rast. V roku 2017 sa zvýšili tržby oproti roku 2016 o 300 %. Firma so sídlom v dánskom Odense bola založená a riadená profesionálmi s dlhoročnými skúsenosťami z dánskeho robotického priemyslu. V apríli 2018 bola kúpená americkou spoločnosťou Teradyne, popredným dodávateľom automatizačného vybavenia na testovanie. Teradyne pred tromi rokmi tiež kúpila dánsku firmu Universal Robots. Vďaka svojim úspechom bola MiR ocenená organizáciou Ernst & Young titulom Dánska spoločnosť roka 2018. Pre viac informácií navštívte: http://www.mobile-industrial-robots.com.

Videá o jednoduchom nastavení a programovaní robotov, prípadové štúdie a komplementárne nástroje nájdete tu: https://www.youtube.com/channel/UC3MRxsNU6AW_hKdExtnGr1Q.

Značky: