Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ROEQ, jeden z vedúcich výrobcov mobilného robotického príslušenstva (MRE), posilňuje svoje aktivity v strednej a východnej Európe (CEE). ROEQ vstupuje na lokálne trhy s riešeniami, ktoré podnikom umožnia automatizovať široké spektrum procesov vnútropodnikovej logistiky – jednoducho, rýchlo a za efektívne náklady.

„Vzhľadom k veľmi rozvinutému výrobnému sektoru hlavne v odvetví automotive, ktorý rýchlo adoptuje nové riešenia postavené na mobilnej robotike, predstavujú Slovensko a Česká republika popri Poľsku najväčší potenciál v rámci strednej a východnej Európy,“ povedala Shermine Gotfredsen, riaditeľka globálneho obchodu v spoločnosti ROEQ.

ROEQ ponúka inovatívne mobilné príslušenstvo, ako sú valčekové dopravníky, výťahy, vozíky, podjazdové systémy či komunikačné a monitorovacie systémy. Napríklad valčekové moduly ROEQ TR500 Auto a TR1000 Auto s automatizovaným zdvihovým mechanizmom umožňujú robustným autonómnym mobilným robotom (AMR) spoločnosti MiR, vrátane modelov MiR500 a MiR1000 (s nosnosťou 500 kg resp. 1 000 kg), nakladať a vykladať tovar a palety rôznych hmotností vo výrobných zariadeniach bez akejkoľvek asistencie ľudskej obsluhy.

Dôležitým komponentom štandardizovaného MRE systému a zastrešujúca vrstva uceleného nasadenia AMR riešení je softvér ROEQ Assist. Softvér nahrá prednastavenú úlohu do robota MiR, ktorý je potom možné modifikovať v rozhraní MiR a rýchlo a konzistentne distribuovať v rámci celej AMR flotily, čím sa uľahčuje integrácia, zvyšuje produktivita a zlepšuje bezpečnosť.

Riešenie GuardCom od ROEQ, komunikačné riešenie umožňujúce robotom MiR, ktoré sú osadené valčekovým dopravníkom ROEQ, komunikovať na začiatku transferu priamo so stanicami na nakladanie či vykladanie, sa navyše umiestnilo v aktuálnom zozname 50 robotických inovácií RBR50 publikácie Robotics Business Review. GuardCom dovoľuje nahradiť ťažkopádne WiFi systémy tretích strán a vyhnúť sa tak časovým stratám, chybám a nehodám na miestach nakládky a vykládky.

„Uvedomujeme si, že vstupujeme na trh s dlhoročnou tradíciou riešení vyrábaných vo vlastnej réžii. Avšak sme si istí, že pre české a slovenské podniky sú prínosy, ako lepšia návratnosť investícií, nižšie celkové náklady na vlastníctvo, spoľahlivosť, flexibilita a jednoduchšia softvérová integrácia, dôležité. Štandardné riešenia, ktoré sú ihneď pripravené na prevádzku, poskytujú úspory pri vývoji, implementácii a servise. Príslušenstvá ROEQ umožňujú zákazníkom využívať výhody vyššej produktivity, vyťaženosti a bezpečnosti AMR technológií,“ dodala Shermine Gotfredsen.

ROEQ v Českej republike a na Slovensku

Riešenia ROEQ sú do Českej republike a na Slovensko dodávané tromi lokálnymi partnermi: MTS, AMTECH a DREAMland.

„S príslušenstvom ROEQ v našom portfóliu sme schopní dodávať robustné mobilné riešenia určené na prepravu vo výrobných podnikoch, skladoch a ďalších prostrediach. Vďaka vysokej efektivite, bezpečnosti a flexibilite vidíme pre mobilnú robotiku na slovenskom trhu veľký potenciál,“ povedal Dávid Gurčík, produktový manažér pre robotiku v spoločnosti MTS.

„Medzi spoločnosťami, ktoré využívajú riešenia ROEQ v Českej republike a na Slovensku, môžeme napríklad menovať Hella, Parker, Visteon a Witte Automotive. Koncoví zákazníci oceňujú rýchlu integráciu príslušenstva, ktoré umožňuje okamžitú optimalizáciu prepravných procesov,“ hovorí Tomáš Ševčík, obchodný manažér robotických riešení v spoločnosti AMTECH.

„Zákazníci vidia veľkú hodnotu v jednoduchom nastavení aplikácie, spoľahlivosti a funkčnosti riešení. Užívateľsky prívetivý softvér významne prispieva k tomu, že príslušenstvo ROEQ dokonale zapadá do požiadaviek spoločností využívajúcich AMR roboty vo svojich výrobných a skladových zariadeniach,“ konštatuje David Nesiba, Application & Service Engineer v spoločnosti DREAMland.

Značky: