Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mobilné telefóny máme po celý deň doslova na dosah ruky. Čo je pre vás najdôležitejšie pri výbere nového telefónu? Podľa prieskumu agentúry Ipsos, ktorý si značka elektroniky HONOR objednala pri príležitosti uvedenia jarných modelov HONOR Magic4 Lite a HONOR X8, až 88 % Čechov a Slovákov uprednostňuje vysoko odolné smartfóny, ktoré prežijú aj náhodné pády.

Odolnosť proti pádu nadovšetko

Pád telefónu už zažil takmer každý. V lepších prípadoch to skončí drobnými škrabancami, no v horších sa môže jednať o prasknutý displej alebo aj o znefunkčnenie celého zariadenia. Výrobcovia smartfónov si sú vedomí tejto situácie a preto je dnes takmer každý smartfón vybavený zosilneným sklom alebo certifikátom odolnosti. V rovnakom duchu sa niesli aj výsledky prieskumu, kde až 89 % opýtaných označilo odolnosť proti pádu ako najdôležitejšiu vlastnosť v rámci ochrany telefónu. Preto všetky produkty spoločnosti HONOR prechádzajú pred uvedením na trh sériou záťažových testov. Jedná sa tak o jedny z najrobustnejších smartfónov na súčasnom trhu.

Dlhá výdrž batérie je štandard

Stále väčšie uhlopriečky displejov a neustále narastajúci výkon smartfónov kladú veľké nároky na napájanie a kapacitu nových batérií. Tento problém si uvedomujú aj užívatelia, z ktorých si až 81 % myslí, že dlhá výdrž batérie je veľmi dôležitá a na svoj smartfón sa potrebujú vedieť spoľahnúť počas celého dňa. Výrobcovia sa s tým snažia vysporiadať rôznymi spôsobmi. V prvom rade sa do telefónov dávajú stále silnejšie batérie s väčšou kapacitou. Taktiež sa vyvýjajú rôzne šetriace režimy, ktoré v prípade núdze dokážu predĺžiť životnosť zariadenia aj o niekoľko hodín. Ak však už dôjde k samotnému vybitiu, na rad prichádza rýchlonabíjanie, ktoré vie za niekoľko minút smartfón doslova oživiť. Napríklad spoločnosť HONOR ponúka s každým novým modelom aj možnosť rýchlonabíjania. HONOR X8 obsahuje batériu s kapacitou 4000 mAh, ktorá zaručuje dlhú výdrž. V praxi to znamená až 13 hodín sledovania videí na YouTube, 19 hodín surfovania po internete alebo 9,3 hodiny hrania hier. Vďaka rýchlemu nabíjaniu HONOR s výkonom 22,5 W, je už po 10 minútach nabíjania možné sledovať 3 hodiny online videí.

Bez smartfónu ani na krok

Dáta z prieskumu hovoria jasnou rečou. Takmer trištvrtina z opýtaných si svoj deň bez smartfónu nevie vôbec predstaviť. Až 50 % z nás si so sebou smartfón berie vždy a všade a ďalších 24 % tvrdí, že majú pri sebe smartfón vždy, ak ho nezabudnú.  Netreba sa potom čudovať, že sa s nimi stretneme aj na takých miestach ako je vírivka alebo sauna.

Internet si prezeráme najmä cez obrazovky smartfónov

Predikcie o sledovaní internetu cez prenosné zariadenia sa pomaly, ale isto napĺňajú. Z dopytovanej vzorky účastníkov prieskumu až 58 % potvrdilo, že si internet prezerá výhradne cez svoj smartfón. Osobný počítač a notebook využíva pri prezeraní 40 % dopytovaných. Ak by sme sa zamerali výhradne na vekovú skupinu 27 – 35 rokov, rozdiel medzi sledovaním internetu cez smartfón a počítač je ešte zreteľnejší. Až 79 % mladých využíva na prezeranie výhradne inteligentné telefóny. Éra responzívnych webových stránok, ktoré sú vhodné aj pre používateľov smartfónov, tak dáva tomuto trendu za pravdu. Smartfóny spoločnosti HONOR sú vďaka veľkému pomeru samotnej obrazovky k telu vhodnými kandidátmi na prezeranie rôzneho multimediálneho obsahu a webu. Napríklad najnovší model HONOR X8 má pomer displeja k telu až na úrovni 93,6 %, čo je najvyššia hodnota v tejto kategórií zariadení.   

S notifikáciami sme sa naučili existovať

Do dnešného dňa už bolo napísaných veľa štúdií o work-life balance a aj samotní výrobcovia sa snažia svojich zákazníkov edukovať k správnemu a efektívnemu využívaniu týchto užitočných zariadení. Smartfón nemusí byť len narušiteľom našej pozornosti. Záleží ako s ním pracujeme. Česi a Slováci najviac kontrolujú notifikácie na svojom telefóne jedenkrát za hodinu. Túto možnosť označilo viac ako 47 % opýtaných. To značí, že užívatelia si vedia nájsť sústredený čas na prácu, rodinu alebo svoje koníčky a notifikácie ich nevyvádzajú z pozornosti.

Dáta sú na základe prieskumu agentúry IPSOS, marec 2022.

Pre viac informácií prosím navštívte oficiálne stránky HONOR na www.hihonor.sk

###

HONOR je späť v plnej sile a plánuje sa stať globálnou technologickou ikonou

Spoločnosť HONOR sa usiluje stať sa globálnym technologickým lídrom a vytvoriť portfólio inteligentných domácností, ktoré sú dostupné pre každého a zlepšujú každodenný život v spoločnosti. V súčasnosti má spoločnosť HONOR viac ako 10 000 zamestnancov, z toho viac ako 50 % vo výskume a vývoji, 4 vývojové inštitúcie, viac ako 100 inovačných laboratórií po celom svete a podala viac ako 5 500 patentových prihlášok. Veľmi rýchlo tiež nadviazala viac ako 30 strategických partnerstiev so svetovými lídrami, ako sú Microsoft, Google, Intel, Qualcomm atď., s ktorými spoločne vyvíja inovatívne riešenia v oblasti softvéru aj hardvéru, a môže tak zabezpečiť výrobu mobilných technológií od začiatku až do konca.

Značky: