Ide v poradí už o piatu aktualizáciu s názvom Moments.

Zatiaľ nebude dostupná pre každého, jej postup ale môžete urýchliť. Inštalačný balík má označenie KB5035942. Jeho prítomnosť sa dá overiť v nastaveniach systému, sekcii Windows Update a histórii aktualizácií. Je to zároveň voliteľná aktualizácia pre používateľov s verziou Windows 11 23H2. Nemala by sa nainštalovať bez vášho vedomia.

Označená je ako Ukážka kumulatívnej aktualizácie. Neprináša príliš veľa funkcií. Jej hlavným „prínosom“ či potrebou je mať zosúladené požiadavky s nariadeniami Európskej únie. Okrem iného povolí odinštalovanie prehliadača Edge. Aj na základe toho si všimnete dostupnosť aktualizácie pre váš systém. Ak ju nemáte, táto možnosť nebude viditeľná. Čoskoro ju ale dostane každý, pretože je pre Microsoft dôležité, aby ste ju mali.

Aktualizácie sa dajú sťahovať z Katalógu služby Microsoft Update. Na tejto stránke nájdete spomínaný kumulatívny balík. Spustíte ho ako bežnú inštaláciu aplikácie. Pozor si treba dať pri výbere správnej verzie pre váš systém. Zadajte označenie KB5035942 do vyhľadávacieho políčka a zobrazia sa 4 výsledky. Odlišnosti sú v procesore – x64 a ARM, nezabudnite ani na rozdiel v systémových verziách. Všetky balíky sú pre Windows 11, dva z nich sú ale pre staršiu verziu označenú ako 22H2.

copilot-connects-with-other-appsZdroj: Acer

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.