Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť BMW Motorrad bude na výstave Milipol 2021, ktorá sa od 19. do 22. októbra 2021 koná v Paríži, oslavovať dve svetové premiéry v podobe nových modelov BMW CE 04 a BMW F 900 XR v oficiálnych verziách pre políciu, pričom obe vznikli v spolupráci s BMW Motorrad Holandsko. Spolu s aktuálnymi policajnými verziami modelov BMW R 1250 RT, BMW F 750 GS a BMW F 850 GS sa tak do ponuky pridávajú dve výnimočné vozidlá zamerané na budúcnosť.

Nový model BMW CE 04 v policajnej verzii: udržateľná e-mobilita zameraná na budúcnosť v meste a v mestských oblastiach.

Nový model BMW CE 04, ktorý sa predstavil iba pred niekoľkými mesiacmi, hrá obzvlášť dôležitú úlohu, pretože dynamický, ekologický elektrický skúter ponúka nielen koncept prispôsobený požiadavkám bezpečnostných zložiek, ale prináša aj flexibilné možnosti a vysokú úroveň prevádzkových možností v meste a v metropolitných oblastiach. Nový model BMW CE 04 zároveň predstavuje aj perspektívnu súčasť stratégie trvalej udržateľnosti ukotvenej v spoločnosti BMW Group, v ktorej radosť z jazdy siaha ďaleko za hranice jednoduchého presunu z bodu A do bodu B. V ostatných rokoch a desaťročiach sa súčasťou ekologickej rovnováhy vozidiel značky BMW stali aj viaceré štandardy, ktoré siahajú od použitých zdrojov, cez spotrebu energie, až po podiel recyklovaných komponentov.

Výkonný pohon a dostatočný dojazd na použitie vhodné pre bezpečnostné zložky.

Nový model BMW CE 04 s maximálnym výkonom 30 kW (41 k) využíva výkonnú pohonnú jednotku a ponúka najlepšie predpoklady pre policajnú prácu v meste a v mestských oblastiach. Dosahuje maximálnu rýchlosť 120 km/h, čo mu umožňuje rýchlu jazdu nielen v meste, ale aj na diaľniciach a na diaľničných úsekoch.

Nový model BMW CE 04 s kapacitou batérie 60,6 Ah (8,9 kWh) má dostatočný dojazd do vzdialenosti približne 130 kilometrov. To zaisťuje každodennú, spoľahlivú a bezemisnú jazdu v meste aj v mestskom prostredí.

Nová verzia modelu BMW CE 04 pre bezpečnostné zložky má aj viacero technických vymožeností, vďaka ktorým je každodenná jazda spoľahlivá, pohodlná a predovšetkým bezpečná:

  • Krátke doby nabíjania a nabíjacia technológia založená na systéme používanom v automobiloch.
  • Zvýšená stabilita jazdy vďaka kontrole preklzu pomocou kontroly stability ASC (Automatic Stability Control).
  • Trakčná kontrola DTC (Dynamic Traction Control) ako prvok na požiadanie dodávaný priamo zo závodu.
  • Tri štandardne dodávané jazdné režimy ECO, Rain a Road pre efektívne každodenné používanie.
  • Jazdný režim Dynamic pre ešte športovejší štýl jazdy ako prvok na požiadanie dodávaný priamo zo závodu.
  • Smerovo stabilné zavesenie a podvozok s jednodielnym hlavným rámom z rúrkovej ocele.
  • Výkonný brzdový systém s ABS.
  • Náklonové ABS (automatická kontrola stability) ako prvok na požiadanie dodávaný priamo zo závodu.
  • Štandardne dodávaný 10,25-palcový farebný TFT displej s integrovanou navigáciou a s rozsiahlymi možnosťami konektivity.
  • Výkonné LED osvetľovacie jednotky na celom vozidle. Dynamické smerovky Adaptive Turning Light Pro a špeciálne funkcie svetiel ako prvky na požiadanie dodávané priamo zo závodu.
  • Veterný deflektor.
  • Odkladacie priehradky na boku a vpredu.
  • Prispôsobiteľná ergonómia vďaka výberu z rôznych sedadiel.

Špeciálna voliteľná výbava pre verzie nového modelu BMW CE 04 určené pre bezpečnostné zložky:

  • LED blikajúce svetlá vpredu a LED maják vzadu.
  • Špeciálne upravený nosič.
  • Siréna.
  • Dodatočný spínač na ovládanie komponentov svetelnej a zvukovej signalizácie.

Postavené v závode BMW Motorrad v Berlíne, individuálne konfigurovateľné a so špeciálnou voliteľnou výbavou.

Rovnako ako sériovo vyrábané vozidlá, aj vozidlá pre bezpečnostné zložky sa vyrábajú v závode BMW Motorrad v Berlíne a tvoria súčasť bežného sériového výrobného procesu.

Ponuka prvkov príslušenstva a vybavenia na požiadanie dodávaných priamo zo závodu BMW Motorrad je špeciálne prispôsobená potrebám bezpečnostných zložiek a orgánov, úradov a inštitúcií, pričom ťaží z desaťročí skúseností a vývoja v tejto oblasti. Či už ide o políciu, colné orgány, organizácie technickej pomoci, hasičské zbory, armádu, sprievod alebo podporu prepravy ťažkého tovaru – divízia BMW Motorrad je vždy schopná ponúknuť úradom vozidlá vytvorené na mieru.

Preto nový model BMW CE 04, ako aj modely BMW R 1250 RT-P,  BMW F 750GS-P a BMW F 850GS-P vo verziách pre bezpečnostné zložky možno nakonfigurovať na široké spektrum použití.

Voliteľné vybavenie je plne zabudované do sériovej výroby vozidla a zaručuje tak najvyššiu spoľahlivosť pri ovládaní a tým aj trvalo vysokú kvalitu a bezpečnosť. To je najväčší rozdiel oproti jednoduchému dodatočnému nasadeniu doplnkov a integrácie prestavieb alebo jednorazových vozidiel, ako sa to technicky nesprávne praktizuje inde.

BMW Motorrad – popredný výrobca pre bezpečnostné zložky.

Už viac ako 90 rokov je spolupráca s úradmi dôležitou a úspešnou oblasťou činnosti spoločnosti BMW Motorrad. BMW Motorrad je jediným výrobcom, ktorý okrem výroby komponenty pre bezpečnostné zložky aj vyvíja a vykonáva homologizáciu vozidiel a samotných zariadení pre bezpečnostné zložky.

Od roku 1970 bolo príslušným inštitúciám vo viac ako 150 krajinách sveta dodaných viac ako 160 000 motocyklov značky BMW. Číslo, ktoré pôsobivo podčiarkuje spoľahlivosť a všestrannosť divízie BMW Motorrad. V roku 2019 patrili medzi zákazníkov verejné orgány z 31 krajín. S viac ako 2 400 dodanými vozidlami po celom svete, pričom 235 vozidiel smerovalo k úradom len v Nemecku, bola spoločnosť BMW Motorrad v minulom roku opäť popredným medzinárodným výrobcom a dodávateľom pre bezpečnostné zložky. V roku 2021 sa ku krajinám pridalo aj Slovensko – do vozového parku Policajného zboru pribudne 52 motocyklov značky BMW. Nasadenie vozidiel bolo už počas bezpečnostných opatrení pri septembrovej návšteve Sv. Otca na Slovensku

Značky: